BLIŽI SE ZIMA: Evo kakve su cene ogreva, neke će vas iznenaditi!

Autor: novosti.rs

Vesti

05.10.2019

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zahlađenje ovih dana je u Novom Sadu i prigradskim naseljima intenziviralo snabdevanje ogrevom domaćinstava koja se greju na čvrsto gorivo, pa pojedina stovarišta ne mogu u kraćem vremenskom periodu da podmire sve narudžbe potrošača.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Foto: Ilustracija

Cena ogrevnog drveta kreće se od 6.500 do 6.700 dinara.

Građani su prinuđeni da čekaju i nekoliko dana na isporuke naručenog ogrevnog drveta ili uglja.

- Od dobavljača nam redovno pristižu trebovane količine ogreva, ali je trenutno potražnja za drvetom i drugim ogrevom prilično velika, tako da naši kupci čekaju na isporuku i do desetak dana - kaže Vesna Spasojević, suvlasnica jednog novosadskog stovarišta.

Cene, kako napominje, nisu menjane u odnosu na lanjske, što znači da kubni metar tvrdog ogrevnog drveta u takozvanim metricama košta 6.500 dinara, isečeno se plaća 300 dinara više po kubiku, a ukoliko kupac želi da tako izrezano drvo bude i iscepano onda je cena 7.200 dinara. U cenu kubika uračunat je i prevoz do odredišta za isporuku ogreva.

- Ove jeseni imamo i veliku potražnju uglja, a najviše se traže sušeni "vreoci", kojeg nažalost nemamo u ponudi. Problem je izgleda u isporuci, ali se nadamo da ćemo u toku sezone dobiti određene količine za naše kupce - dodaje naša sagovornica.

Na ovom stovarištu tokom minulog leta je tona uglja "kolubare" koštala 9.500 dinara, sušeni "vreoci" su bili 14.000 a "banovići" 14.500 dinara. Da li će te cene ostati i za nove isporuke, potrošači će biti blagovremeno obavešteni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kod kolega u drugoj drvari cena tvrdog ogrevnog drveta je 6.700 dinara za kubik, svega 100 dinara skuplje nego lane.

- Potražnja je zasad malo slabija nego u isto vreme lane, ali očekujemo da će se pojačati, kako diktiraju vremenske prilike i potrebe za ogrevom - kaže prodavačica u jednom stovarištu, napominjući da trenutno nemaju uglja u ponudi.

Ni u Kaću, kvalitetna bukovina i cerovina nije menjala cenovnik i staje oko 6.000 dinara. Za isečene cepanice plaća se malo skuplje, kaže Saša Smiljanić, vlasnik stovarišta, i napominje da je obezbeđeno dovoljno ogrevnog drveta za redovne kupce.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading