Da li su prvi dani oktobra slika i prilika celog meseca? U petak i za vikend smetaće nam samo JEDNA STVAR!

Autor: Republika

Vesti

03.10.2019

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz majica kratkih rukava preko noći smo morali da uskočimo u nešto tanje jakne! Žestoki pad temperature negativno se odrazio na sve, a posebno na hronične bolesnike. Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije takve oscilacije možemo da očekujemo i u periodu pred nama, pa treba da počnemo da se navikavamo.

RepublikaFoto: Photo by Tarik Haiga on Unsplash
Foto: Ilustracija

Tokom noći se očekuje nova kiša koja će u jutarnjim satima postepeno da jenjava, a potom i potpuno prestane.

Sutra nas očekuje pretežno oblačan dan sa povremenim kraćim sunčanim intervalima. Temperature će se kretati od 9 do 15 stepeni, što će biti nešto toplije nego danas.

Za vikend će se nastaviti tmurni period, ali bez padavina. Najviše temperature kretaće se od 14 do 16 stepeni Celzijusove skale.

 

 

Do kraja novembra biće još nekoliko kišnih dana, a skok dnevnih temperatura očekuje se sredinom meseca, pa će one u drugoj polovini osetno da padnu i pred kraj oktobra ponovo da dostižu i do 20 stepeni.

Iako će pad temperatura biti zaustavljen na otprilike 15. podeljku, ono što će u danima pred nama pojačati subjektivni osećaj hladnoće jeste vetar na koji i večeras upozorava RHMZ, a posebno u pojedinim delovima zemlje.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs
Najava RHMZ-a

U ovakvim danima važno je prilagoditi oblačenje vremenskim prilikama. Kako temperature ujutru i tokom dana osetno variraju potrebno je da vaša garderoba bude topla, ali i da uvek možete da se raskomotite ukoliko bude toplije.

U ovom periodu beleži se porast virusnih infekcija i prehlada, pa i u tom smislu treba obratiti više pažnje na zdravlje i opšte stanje organizma.

Vozačima se, takođe, savetuje da budu pažljiviji za volanom zarad sopstvene i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Vozači, oprez zbog kiše!

Kiša u pojedinim delovima naše zemlje i dalje pada, uslovljavajući mokre i klizave kolovoze, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije, savetujući vozačima da zbog toga budu oprezniji za volanom, smanje brzinu kretanja i povećaju rastojanje između vozila.

Na putevima van većih gradova vanrednih zastoja i prekida nema, dok će više strpljenja vozačima biti potrebno na onim deonicama na kojima su radovi u toku.

Prema informacijma Uprave granične policije, teretna vozila na Horgošu i Kelebiji, na izlaz iz Srbije čekaju tri sata, a na Sremskoj Rači jedan sat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading