PORTIKLE-UBICE: Od Ikeinih proizvoda bebe mogu da se uguše?!

Autor:

Vesti

01.10.2019

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švedski proizvođač prodaje u svetu i Srbiji portikle opasne po život beba.

RepublikaFoto: youtube.com/Mommy Monroe
Foto: Ilustracija

Kompanija "Ikea Srbija" pozvala je sve koji su sporne portikle kupili kod njih da ih vrate, a u saopštenju u kojem o tome obaveštavaju potrošače upotrebili su reč hitno, što potvrđuje da je opasnost za bebe zaista ozbiljna. Reč je o crvenim i plavim portiklama koje su se prodavale pod nazivom matvra.

- "Ikea" poziva sve kupce da vrate proizvod u robnu kuću radi punog povraćaja novca ili dobijanja sličnog proizvoda. Dokaz o kupovini (račun) nije neophodan. Došli smo do saznanja da postoji rizik da dugme otpadne ako ga dete vuče - saopštila je "Ikea", a na osnovu žalbi da postoji opasnost da se beba uguši ako proguta otkinuto dugme.

"Ikea" širom sveta prodaje portikle sa kojih dugmići vrlo lako otpadaju, a s obzirom na to da mala deca stavljaju u usta sve što im dođe pod ruku, jasno je koliko je taj proizvod opasan po život beba. Kako pišu svetski mediji, do ovakvih problema, gde je dugmence na portikli nakon upotrebe otpadalo, došlo je u Norveškoj i Velikoj Britaniji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
IKEA

Neki od "Ikeinih" bisera

  • U Srbiji je prodato 16 "Ikeinih" komoda-ubica, odgovornih za smrt osmoro dece širom sveta
  • Skandalozna instrukcija kupcima da ne koriste toalet koji je eksponat, kao da u ovoj zemlji žive divljaci
  • Povukli seriju plafonjera zbog povećanog broja žalbi na pad staklenih abažura
  • U reklami sa biciklistima koja promoviše ponašanje u saobraćaju u 45 sekundi spota napravljeno je pet prekršaja

S druge strane, u "Ikei" dodaju da su portikle istog naziva - matvra, ali različitog dezena, sa voćkicama i povrćem, bezbedne po decu. Kako navode, to je zbog drugačijeg materijala.

Redakciju Srpskog telegrafa o opasnim portiklama obavestila je jedna zabrinuta majka.

- Videla sam "Ikeino" obaveštenje na mejlu i bila sam šokirana jer sam ćerkici bukvalno svakog drugog dana stavljala baš tu portiklu. Sram ih bilo što dovode decu u opasnost na ovakav način - kaže ova Beograđanka.

Gafovi "Ikee" učestali su, inače, u poslednje vreme. Pamtimo tako da su nedavno na bilbordima širom Srbije, umesto nameštaja, reklamirali sendviče pod sloganom "Ulica gladnih", i to one najjeftinije, od 50 dinara. A sve to kako bi navukli kupce u svoje radnje...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading