Udruženje sudija i tužilaca Srbije pozdravilo kadrovske promene u Društvu sudija Srbije

Autor: Republika

Vesti

29.09.2019

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije oglasilo se povodom izbora novog rukovodstva Društva sudija Srbije.

RepublikaFoto: Public
UST

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozdravlja činjenicu da se Društvo sudija Srbije, nakon kadrovskih promena, po svoj prilici okreće davno zaboravljenim strukovnim temama i pozdravlja konferenciju koja je ukazala na nezadovoljavajući materijalni položaj sudija.

Reagovanje Društva sudija Srbije, iako dolazi nakon snažne kampanje UST koja je u mnogome doprinela da se ponovo u javnosti pokrenu teme zarada, naknada zarada i beneficiranog radnog staža u pravosuđu i našeg poziva drugim strukovnim udruženjima da se ovoj temi priključe, predstavlja korak u dobrom smeru i vraćanje najstarijeg sudijskog strukovnih udruženja osnovnim ciljevima, koji kao da su vremenom ostali izgubljeni u raznim mrežama projektne aktivnosti. Za UST je ovo jasan pokazatelj da su nova strukovna udruženja itekako potrebna struci kako bi novim idejama i energijom rešavala probleme koje godinama stoje van fokusa starih udruženja.

UST ukazuje i na to da se poruka o neophodnosti poboljšanja materijalnog položaja sudija najpre šalje građanima iz sudnica u kojima se brzo i efiksano rešavaju predmeti nagomilani katastrofalnom reformom pravosuđa iz 2009. godine, te smatra da nije naročito dobro da se takva poruka čuje sa konferencija održanih u elitnim hotelima, ali to ne menja činjenicu da je poruka jasna i iskrena. UST se iskreno zahvaljuje sudiji Dragani Boljević na požrtvovanom radu u Društvu sudija Srbije i herojskoj odbrani struke tokom sramnog reizbora, čija je žrtva i sama bila, za razliku od drugih vajnih boraca za struku koji su tu priliku iskoristili samo da napreduju gazeći preko svojih kolega izbačenih direktno na ulicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading