TORTURA NA KIPRU: Carinici srpskim turistima širili čak i donji veš

Autor: M. M. LESKOVAC - A. V. MARKOVIĆ

Vesti

17.09.2017

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krenuli smo na odmor, a stigli u pakao! Ovako za Srpski telegraf počinje priču Ljiljana Trajković Kambić, jedan od 30 putnika koji su ostali zarobljeni na aerodromu "Larnaka" jer su grčki carinici odbili da ih puste u turski deo Kipra.

RepublikaFoto: Republika
ZAROBLJENI Ceo dan proveli u ograđenom delu restorana

Na ovo putovanje povela ih je turistička agencija "1A travel" uprkos obaveštenju MUP da odlazak u taj deo Kipra nije siguran.

Svađa i vređanje

Grčki carinici su do te mere bili uvređeni što su se srpski turisti zaputili u deo koji oni ne priznaju da su nekima otvarali kofere, pretresali lične stvari, pa čak i širili donji veš.

- Prema meni nisu bili tako loši, ali su zato pojedine putnike bukvalno tretirali kao stoku. Ovo je strašno! Sleteli smo u 6.20 ujutru i ceo dan smo proveli zarobljeni u ograđenom delu restorana. Bilo je svađa, vike, vređanja, a umalo nije došlo i do fizičkih obračuna - kaže Ljiljana Trajković Kambić.

U toku dana turiste je obišao i ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević kako bi pokušao da im pomogne. Grupi od desetak starijih ljudi i putnika koji su doživeli napade panike prvima je obezbeđen povratak u Srbiju, dok je ostalima, među kojima je i naša sagovornica, rečeno da će se vratiti letom "Er Srbije" u 4.20 ujutru.

- Odmor nam je propao. S nama je i mladi bračni par koji je krenuo na medeni mesec. O njihovom razočarenju suvišno je i govoriti. Tražićemo od agencije povraćaj novca - ističe Ljiljana, koja je na put krenula sa suprugom.

Nije prvi put

Podsetimo, slična situacija dogodila se ove godine na aerodromu "Larnaka" 16. aprila kada je 13 dece, članovi Kulturno-umetničkog društva "Izvor", uzrasta od devet do 14 godina bilo ovde "zarobljeno". Carinici grčke nacionalnosti nisu im tada dozvolili da pređu u turski deo ostrva. Trebalo je da mališani gostuju na festivalu folklora u gradu Girne, u turskom delu Kipra. Ni ova situacija, međutim, nije sprečila agenciju "1A travel" da i dalje organizuje aranžmane za ovu destinaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
VLADISAV MILOVANOOVIC

01.03.2019 14:20

Nije prvi put, a verovatni i ni poslednji da pojedinci koji misle da su oni bog, pokvasri ono sto ceo narod stvara i zeli. Kiparski narod je jako gostoprimljiv narod, ali cinovnici, mogu da budu puni sebe, kao da nisu pripadnici toga naroda. ZABORAVITE TO I DODJITE PONOOVO NA KIPAR, BILI GERCKI DEO ILI KIPARSKI. POZDRAV, JA SAM IZ SRBIJE ZIVIM NA KIPRU.