Dubok naklon za maturanta iz Zaječara: Kroz prozor ugledao čoveka koji se gušio komadom hrane, a onda je učinio podvig dostojan divljenja

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

28.09.2019

17:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dimitrije Stanojević, učenik četvrtog razreda Medicinske škole u Zaječaru, spasao je život čoveku primenivši Hajmlihov zahvat.

RepublikaFoto: www.facebook.com/Dimitrije Stanojević
Dimitrije Stanojević

Ovaj skromni mladić iz Svrljiga je kada se išao po doručak ugledao kroz prozor čoveka koji se guši.

- Jutros oko 8 sati išao sam po doručak. Video sam kroz prozor da se jedan čovek guši. Istrčao sam napolje i njegova žena mi je rekla da se davi. Brzo sam krenuo da radim Hajmlihov zahvat i rekao zaposlenim u pekari da zovnu hitnu pomoć. Hitna je došla i oni su aspiratorom izvukli sve i reanimirali ga, a zatim odvezli sanitetom - ispričao je Dimitrije za portal Glas Zaječara.

Ovim povodom oglasio se i direktor Medicinske škole dr Davor Janković koji je izjavio da se čuo sa Dimitrijem i da je veoma srećan i zadovoljan što je mladić iskazao humanost i sve vrednosti koje promoviše Medicinska škola.

- Srećan sam i što je pokazao hrabrost i spremnost da primeni znanje koje mu prenose nastavnici u školi. Pohvaljujem ga ovom prilikom, što ću učiniti i na prvom Nastavničkom veću - poručio je direktor.

 

Šta je Hajmlihov zahvat, pogledajte u video snimku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading