Telekom Srbija opremio još 20 informatičkih kabineta u školama u Srbiji: Donacija računarske opreme u OŠ "Milan Munjas" u Ubu

Autor:

Vesti

27.09.2019

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Telekom Srbija nastavila je sa opremanjem informatičkih kabineta u osnovnim školama u okviru projekta "Stvaramo znanje" koji se, već treću godinu zaredom, sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević svečano su uručili računarsku i prateću opremu školi "Milan Munjas" u Ubu, jednoj od 20 škola kojima je ove godine dodeljena donacija Telekoma Srbija.

Foto: Promo foto
Stvaramo znanje - informatički kabinet

Generalni direktor Telekoma Srbija podsetio je da je ta kompanija tokom tri godine opremila 60 informatičkih kabineta u 60 osnovnih škola širom Srbije i da se projekat "Stvaramo znanje" realizuje u okviru programa "Pokrećemo pokretače".

Foto: Promo foto
Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk

- Projekat opremanja informatičkih kabineta u osnovnim školama pokrenuli smo 2017. godine povodom 20 godina postojanja naše kompanije, sa ciljem da učenicima i nastavnicima obezbedimo savremene uslove za rad, kako bi digitalnu pismenost podigli na još viši nivo. Povezivanje digitalnih komunikacija sa učenjem danas je jako važno, jer deca upravo u školama na pravi način uče kako da iskoriste prednosti modernih tehnologija, ali i kako da zaobiđu sve opasnosti koje one nose. Pokretače vidimo u novim naraštajima i upravo je osnaživanje i ulaganje u mlade nešto čemu kao kompanija tradicionalno posvećujemo veliku pažnju i što predstavlja važan aspekt društvene odgovornosti Telekoma Srbija - izjavio je Predrag Ćulibrk, generalni direktor kompanije Telekom Srbija.

Foto: Promo foto
Predrag Ćulibrk sa učenicima

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević zahvalio se Telekomu Srbija na vrednim donacijama za informatičke kabinete, imajući u vidu da je informatika i računarstvo danas obavezan predmet u osnovnim školama.

- Od ove školske godine Informatika i računarstvo izučava се kao obavezni predmet u V, VI  i VII razredu. Kako bismo ostavarili kontinuitet informatičkog obrazovanja formirali smo Radnu grupu za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u prvi ciklus osnovnog obrazovanja. Time ukazujemo da se osnovne digitalne kompetencije grade prevashodno u sistemu obrazovanja, od najranijeg uzrasta. Nastavnik je taj koji treba da bude kompetentan da koristi tehnologiju za organizovanje novih, raznovrsnih oblika učenja, nastave i ocenjivanja, a u skladu sa uzrasnim i razvojnim karakteristikama,  mogućnostima i interesovanjima učenika i školskom klimom. Kroz projekat "Stvaramo znanje" škole pobednice dobile su neophodnu osnovu za  odgovornu, smislenu i etičku primenu digitalnih tehnologija, koje imaju ključnu ulogu u sistemu obrazovanja 21. veka - izjavio je ministar Mladen Šarčević.

RepublikaFoto: Promo foto
Ministar Mladen Šarčević

Škola "Milan Munjas" jedna je od 20 škola koje su građani odabrali tokom internet glasanja. Direktorka škole ukazala je na značaj angažovanja lokalne zajednice tokom glasanja i izbora škole. 

- Ta oprema je za nas izuzetno važna i znamo da će u visokom stepenu podići kvalitet ne samo nastave informatike, već i ukupne nastave i vannastavnih aktivnosti koje možemo da ponudimo učenicima. Ovakvi projekti pokazuju koliko je važno da se oko zajedničkog cilja ujedine svi akteri obrazovnog procesa u školama, lokalna zajednica, nadležno ministarstvo i društveno odgovorne firme - izjavila je Živana Baratović, direktorka OŠ "Milan Munjas".

Foto: Promo foto
Živana Baratović, direktorka OŠ "Milan Munjas"

Pored osnovne škole "Milan Munjas", sredstva za opremanje informatičkih kabineta ove godine dodeljena su i školama OŠ "Đura Jakšić", Čurug, OŠ "Doža Đerđ", Gunaroš, OŠ "Branko Ćopić", Lukićevo, OŠ "Sava Munćan", Kruščica, OŠ "Jovan Popović", Susek, OŠ "Majur", Majur, OŠ "Sveti Sava", Popučke, OŠ "Petar Vragolić", Ljubovija, OŠ "14. oktobar", Barič, OŠ "9. maj", Sastavci, OŠ "Sveti Sava", Toponica, OŠ "Karađorđe", Rača, OŠ "Branko Radičević", Sedlare, OŠ "Sreten Lazarević", Prilike, OŠ "Vuk Karadžić", Donji Milanovac, OŠ "Dositej Obradović", Vražogrnac, OŠ "Branko Radičević", Trgovište, OŠ "Stana Bačanin", Leposavić i OŠ "Vuk Karadžić", Žitni Potok.

Foto: Promo foto
Ministar Šarčević sa učenicima

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading