Koncert "Deca deci" 26. septembra od 19 časova u knjižari "Akademija": U DRUŠTVU JE LEPŠE!

Autor:

Vesti

23.09.2019

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hor "Rastko" pri Hramu Svetog Save nastupiće u četvrtak, 26. septembra u 19 časova na koncertu "Deca deci" koji organizuje knjižara Akademija (Knez Mihailova 35, SANU) povodom nove školske godine. Ulaz je besplatan,a a na koncertu će, pored hora "Rastko" učestvovati i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd i hor "Orlić".

Foto: Promo foto

- Koncert organizujemo prvi put u nadi da preraste u tradicionalno druženje, pre svega usmereno na gajenje porodičnih, kulturnih i ljudskih vrednosti. Pozivamo mame, tate, bake, deke, sve generacije  da dođu, da se podsete radosti života, da zajedno sa decom šire  ljubav i uče od njih - poručuju organizatori koncerta,.

Koncert "Deca deci" je jedan u nizu  događaja koji, uz književne večeri, tribine, izložbe,edukativne radionice,  organizuje knjižara Akademija.

Hor "Rastko"

Hor  "Rastko"  pri Hramu Svetog Save ove godine  obeležava jubilej - tri decenije postojanja. Jedan od prvih pravoslavnih dečjih horova u nekadašnjoj Jugoslaviji posle Drugog svetskog rata, osnovan je 1989.godina na inicijativu tadašnjeg starešine Hrama Svetog Save, Steve Vlačića, a uz pomoć dirigenta Aleksandra Spasića. Repertoar  hora čine  klasična dela duhovne i svetovne muzike, prevashodno srpskih autora, liturgijske pesme, evergrin... Hor "Rastko" peva nedeljom i praznicima na Svetoj Liturgiji u Crkvi Svetog Save, ali i u Kripti na bogosluženjima patrijarha, Njegove svetosti gospodina Irineja. Duhovnik hora je nekadašnji član, Dragan Šovljanski, paroh Hrama Svetog Save, a  dirigent je prof. Stojanka Vukomanović.

Foto: Promo foto
Hor "Rastko"

Audicija za nove članove hora "Rastko" je svake nedelje posle Svete Liturgije u Parohijskom domu Hrama Svetog Save (Krušedolska 2a).

Facebook: Hor "Rastko"

YouTube: Hor Rastko

Instagramhorrastko  https://www.instagram.com/horrastko/

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading