Obećano - ispunjeno: Vrtić u Kosovskoj Mitrovici do kraja godine dobija još 500 kvadrata

Autor: novosti.rs

Vesti

21.09.2019

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgradnja novog objekta veličine blizu 500 kvadrata i vrednosti oko 19 miliona dinara trebalo bi da da bude gotova do kraja godine i time da olakša posao u Predškolskoj ustanovi "Danica Jaramaz" u Kosovskoj Mitrovici.

RepublikaFoto: Promo foto

Ovo je najavio predsednik Privremenog organa u ovom gradu Aleksandar Spirić. On je istakao da je u pitanju jedan od projekata koji će biti izgrađeni u narednom periodu i podsetio da je na nedavnoj sednici Vlade Srbije odobren dodatni paket mera pomoći.

- Ne smemo da zaboravimo sve one projekte koji se već uveliko realizuju, kao što je sedam stambenih zgrada, čiji se završetak radova očekuje do kraja oktobra, i sve ono što smo započeli početkom godine uspešno realizujemo - rekao je Spirić.

Zadovoljstvo zbog izgradnje novih predškolskih ustanova i vrtića iskazala je i načelnica školske uprave Jasmina Dedić jer su one, kako je rekla, temelj obrazovanja.

- Na vama je samo da vaspitavate tu decu jer vam to i profesija nalaže. Vi ste zajedno sa njima temelj obrazovanja i onako kako ih formirate oni tako nastavljaju svoj dalji put kroz školovanje - rekla je Dedićeva.

Zahvalnost na tome što, kako je rekao, obrazuju buduću intelektualnu elitu ovog grada, izneo je i potpredsednik Srpske liste Igor Simić, i podsetio da će zahvaljujući fiskalnim reformama i zaposleni u ovoj ustanovi dobiti veće plate.

- To pokazuje da neko brine o vama i da želi da vam se zahvali za sve ono što radite za našu decu, grad i državu. Proširenje kapaciteta ovakvih ustanova nas raduje, jer je to pokazatelj da imamo sve veći broj dece, što znači da ćemo imati bolju budućnosti - rekao je Simić.

On je podsetio da je ovo "deo inicijative predsednika Aleksandra Vučića za realizaciju 159 projekata koje finansira Vlada Repubike Srbije, a trenutno zajedno sa tim projektima se na KiM sprovodi više od 360 projekata".

- Naša država je prepoznala da nam treba proširenje i kao što je obećano ovih dana će krenuti sa izgradnjom aneksa našeg vrtića i nadam se da ćemo sledeće godine biti u prilici da se proširimo i primimo sve zainteresovane koji će hteti da borave kod nas - rekla je direktorka Predškolske ustanove "Danica Jaramaz" Gorica Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Zara

21.09.2019 14:33

Ova vlada brine o svom narodu koji je na Kosovu.

Sonic

21.09.2019 14:50

Obecano-ispunjeno

Sonic

21.09.2019 14:51

Srbija ulaze u svoju pokrajinu.

Neki_Nenad

21.09.2019 17:55

Vucic i vlada Srbije brinu o svom narodu na KiM.