Iskoristite priliku! Nastavlja se akcija besplatne provere zdravlja: Pregledi u čak 216 ustanova

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

20.09.2019

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akciji besplatnih preventivnih pregleda, koju 15. put organizuje Ministarstvo zdravlja, uključiće se u nedelju 216 zdravstvenih ustanova. Cilj akcije je rana dijagnostika i promocija prevencije kao najefikasniji načini brige o zdravlju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Foto: Ilustracija

Od 8 do 16 sati, svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade ultrazvučni pregled abdomena, kardiološki i ORL pregled, kontrolu nivoa šećera u krvi i tumor markere.

- Ovo je rekordan broj zdravstvenih ustanova otkako smo počeli sa akcijom besplatnih preventivnih pregleda, tokom koje je, u prethodnih 14 navrata, pregledano oko 300.000 stanovnika, a nekoliko hiljada ih je nakon pregleda upućeno na dalju dijagnostiku i lečenje - kažu u Ministarstvu zdravlja. -

Ovoga puta uključili su se svi domovi zdravlja, čak i isturene ambulante.

Zainteresovani da prekontrolišu zdravlje neće u svim ustanovama moći da urade svih pet vrsta pregleda i analiza, s obzirom na kapacitete svake ustanove pojedinačno, ali je raspored napravljen tako da se ono što ne može da radi dom zdravlja, obavi u regionalnoj bolnici.

Takoće se, recimo, u Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica, raditi svih pet vrsta pregleda, dok će se u domovima zdravlja Leposavić i Zubin Potok raditi EKG, kontrola krvnog pritiska i šećera u krvi. U Zaječarskom okrugu, recimo, preventivni pregledi radiće se u pet ustanova - u Boljevcu, Sokobanji, Knjaževcu i Zaječaru.

U Šumadijskom okrugu u akciji učestvuje devet zdravstvenih ustanova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading