Neuspeli pregovori rektorke sa studentima

Autor: Tanjug

Vesti

18.09.2019

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završeni su razgovori rektorke Ivanke Popović sa grupom studenata iz udruženja "1 od 5 miliona", koja od petka drži u blokadi zgradu Rektorata, ali bez rezultata.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Završeni su razgovori rektorke Ivanke Popović sa grupom studenata iz udruženja "1 od 5 miliona"

Razgovori su trajali duže od dva sata, a prof. Popović nije bila raspoložena da daje izjave za medije, dok studentkinja Mila Jovanović kaže da su to bili samo razgovori, a ne pregovori.

Zgradu Rektorata napustiće, kako tvrde, u roku od sat vremena čim budu ispunjeni njihovi zahtevi, a ukoliko do toga ne dođe najavljuju radikalizaciju blokade.


U razgovoru sa studentima, koji već pet dana drže pod blokadom zgradu Rektrorata, zajedno sa rektorkom Popović učestvovali su i prorektor Gordana Ilić Popov i student-prorektor Danilo Potparić.
Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Ispred zgrade Rektorata jutros je bio i lider DS Zorana Lutovac.


Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević ocenio je juče da je blokada Rektorata Beogradskog univerziteta "flagrantno narušavanje autonomije univerziteta" i da je to "teror jedne male grupe ljudi koji se apsolutno bave politikom".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading