Stefanović prisustvovao delu obuke vodiča službenih pasa

Autor: Republika

Vesti

17.09.2019

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je pripadnike policije koji se trenutno nalaze na šestomesečnoj obuci za buduće vodiče službenih pasa.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Ministar Nebojša Stefanović

Ministar je u bazi Čete vodiča službenih pasa Policijske brigade prisustvovao delu obuke koju trenutno pohađa 11 policijskih službenika, od kojih su četvorica iz Policijske brigade, dok su ostali iz različitih policijskih uprava u Srbiji.

- Nastavićemo da unapređujemo rad vodiča službenih pasa, imajući u vidu rezultate koje postižu i značaj koji mogu imati prilikom otkrivanja narkotika i eksploziva. Samo ove godine službeni psi su pomogli u devet akcija otkrivanja droge, a odigrali su ključnu ulogu i u četiri slučaja pronalaska eksploziva - rekao je Stefanović i dodao da Četa vodiča službenih pasa trenutno ima 55 pripadnika i 50 službenih pasa.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Obuka za buduće vodiče službenih pasa

Ministar je ujedno prisustvovao i pokaznoj vežbi otkrivanja eksploziva na vozilu uz pomoć službenog psa, kao i bezbednog uklanjanja istog od strane pripadnika Čete za protivdiverzionu zaštitu Policijske brigade.

Tokom posete, ministar je prisustvovao i obuci koja je namenjena građanima i njihovim ljubimcima, a koju organizuje Klub dresera i vodiča službenih pasa "Policajac". Reč je o tromesečnom kursu, koji je nedavno pokrenut, u cilju pomoći građanima u dresuri i boljoj socijalizaciji njihovih pasa. Obuku trenutno pohađa više od 30 građana i njihovih ljubimaca.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading