Nezavisni studentski pokret o blokadi Rektorata: Nasilje nedopustivo, ne sme biti deo političke borbe

Autor: Republika

Vesti

14.09.2019

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nezavisni studentski pokret oglasio se saopštenjem povodom blokade zgrade Rektorata u režiji opozicije predvođene Draganom Đilasom, Zoranom Lutovcem i Srđanom Milivojevićem.

RepublikaFoto: www.bg.ac.rs
Foto: Ilustracija

- Otvoreno pitamo aktiviste Saveza za Srbiju, ko su oni da preuzimaju kontrolu nad institucijom koja pripada svim studentima beogradskog Univerziteta - stoji u saopštenju u kom se dodaje:

- Njihovo današnje saopštenje u kojem poručuju da Uprava i zaposleni u Rektoratu Univerziteta u Beogradu ne mogu više ući na svoje radno mesto i da su oni ti koji će odlučivati ko će ulaziti i izlaziti iz zgrade otvara pitanje da li smo mi na divljem Zapadu? Zašto sebi daju sebi za pravo da odlučuju ko će se gde kretati, varvarski zauzimaju zgrade i sprovode teror manjine nad građanima Srbije - navode uiz Nezavisnog studentskog pokreta.

Kako se ističe, nedopustivo je da političari blokiraju ulaz u Rektorat.

- Očigledno ste svesni da su vaši protesti propali, pa nastavljate da sprovodite politiku nasilja i agresivnosti koju je patentirao Savez za Srbiju, a čiji su predstavnici, Lutovac i Milivojević, danas dolazili da posete svoje stranačke aktiviste koji su blokirali zgradu Rektorata. Nezavisni studentski pokret poziva sve koji se bave politikom da prestanu sa nasiljem, jer je nasilje u našem društvu nedopustivo i ne sme biti sredstvo političke borbe - zaključuje se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Marko Lučić

14.09.2019 17:58

Ovo nasilje treba najoštrije osuditi.

Dobrila

14.09.2019 18:27

Svako ima prava da iskaže svoje mišljenje, ali ovakva bahatost je nedopustiva.

Hedona

14.09.2019 19:08

Nasilje mora da se spreči pod hitno u našem društvu, ovo je sramota kakvi su to bahati i uličarski štpsovi u državnim institucijama. I kakvo je to nočenje po Rektoratu sramota jedna.

Nikoletka

14.09.2019 19:25

Naravno da to nije maslo studenata,znalo se od pocetka.