VILA NA BEŽANIJSKOJ KOSI SMETA KOMŠIJAMA: Divlji objekat ponovo nikao kod Šapića!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos obećanjima Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd, da će strogo zabraniti divlju gradnju, na nelegalnoj vili na Bežanijskoj kosi niče već treći sprat, zaklanjajući okolne kuće. To je izazvalo revolt komšija, koje su slučaj prijavile inspekciji.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Radnici zidaju uprkos zabrani

Uprkos obećanjima Aleksandra Šapića, predsednika opštine Novi Beograd, da će strogo zabraniti divlju gradnju, na nelegalnoj vili na Bežanijskoj kosi niče već treći sprat, zaklanjajući okolne kuće. To je izazvalo revolt komšija, koje su slučaj prijavile inspekciji.

NARUŠAVA IZGLED KRAJA

Sporno privatno gradilište nalazi se na samom kraju Ulice vajara Živojina Lukića. Na broju 54 uzdiže se velelepna građevina opasana visokim zidinama, a uprkos tome što vlasnik nema građevinsku dozvolu, ovo zdanje je svakog dana sve više. Komšije tvrde da ova kuća narušava izgled celog kraja jer gabaritom znatno odudara od okoline, a reporteri Srpskog telegrafa obišli su juče gradilište i uverili se da objekat zaklanja vidik žiteljima naselja. Stanari okolnih kuća prijavili su "divljeg" komšiju inspekciji, ali tvrde da to nije imalo efekta jer mašine i dalje rade, a trake kojom inspektori zapečate nelegalna gradilišta - nema.

RepublikaFoto: Tanjug
Obećao da će zabraniti divlju gradnju: Aleksandar Šapić

U opštini Novi Beograd kažu za Srpski telegraf da su već upoznati sa ovim slučajem.

KOMŠIJE: Ova kuća narušava izgled celog kraja jer gabaritom znatno odudara od okoline

- Pre desetak dana dobili smo prijavu koja se odnosi na pomenuti objekat u Ulici Živojina Lukića 54, a građevinski inspektor Odeljenja za inspekcijske poslove opštine Novi Beograd izašao je na teren i zatekao izvođenje građevinskih radova na rekonstrukciji i adaptaciji postojećeg stambenog objekta.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Materijal stiže, vila svaki dan sve veća

U opštini kažu da su odmah nakon toga pokrenuli postupak.

- Preduzeli smo prvi korak, doneto je rešenje kojim se investitoru radova nalažu obustava radova i uklanjanje izvedenih radova, i postupak je u toku - navode oni.

RADE PUNOM PAROM

Međutim, uprkos tome što su opštinski inspektori naložili vlasniku da prekine gradnju, reporteri Srpskog telegrafa uverili su se da se ova odluka ne poštuje. Dvadesetak radnika zatekli smo na gradilištu kako nose letve i kamene blokove, i uprkos zabrani, i dalje svakodnevno rade na objektu, a u to smo se uverili i u petak i dan ranije.

Pitali smo opštinu Novi Beograd zbog čega ni na koji način nije istaknuto da je gradilište zatvoreno, ali na to pitanje nismo dobili odgovor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milena

15.09.2017 20:48

Gangula jos uvek nije srusio Stundentsku a ne bi se iznenadio da je i ovo na Bezaniji u vlasnistvu nekog njegovog rodjaka