ISTINA BOLI! Istoričar Predrag Marković razvalio Hrvate: Ko ide na Tomsonov koncert, ne može biti antifašista

Autor: Tanjug

Vesti

11.09.2019

18:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istoričar Predrag Marković ocenio je danas da od Hrvatske ne čudi što su njeni zvaničnici u trci za jeftine političke poene otišli korak dalje i počeli da srpskom narodu, posle Nikole Tesle, kradu i antifašizam, čemu, kako je dodao, doprinosi i poljska "brljotina" oko obeležavanja 80. godišnjice izbijanja Drugog svetskog rata.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Predrag Marković

- Već smo naviki da nam kradu Teslu, sada su otišli korak dalje, pa nam kradu antifašizam - rekao je Marković za Tanjug komentarišući izjavu hrvatskog poslanika Darinka Kosora koji je rekao "kako mogu Srbi da budu antifašisti, kad uopšte nisu imali antifašistički pokret".

Prema njegovim rečima, Hrvatska izjavom Kosora, ali i onom predsednice Kolinde Grabar Kitarović da su srazmerno broju stanovnika dali najveći broj antifašističkih boraca, greši i unižava i svoj antifašizam umesto da slavimo zajedničku borbu jer su se, kako je podsetio, dalmatinski Hrvati borili rame uz rame sa Srbima.

- Izjave iz Zagreba predstavljaju jeftinu borbu za političke poene. Poljska brlljotina sa obeležavanjem 80 godina od izbijanja Drugog svetskog rata je omogućila tu vrstu uvreda za Srbe, jer ako Poljaci imaju problem s ruskim učešćem u ratu, nije jasno zašto se ponavlja nepravda iz Pariza i dramatično potcenjuje naš doprinos u borbi za slobodu evropskih naroda - rekao je Marković.

 

 

On situaciju u Hrvatskoj vidi kao "dosta šizofrenu", s jedne strane, neguje ekstremizam - država podržava proustaškog pevača Tompsona, koji bi robijao u drugoj zemlji, a s druge, pokušava da se predstavi kao najveći antifašista.

- To su potpuno suprotne strane - ko ide na Tomsponov koncert, ne može biti antifašista - rekao je Marković, koji je i funkcioner Socijalističke partije Srbije.

On je istakao da mora da se zna da su jugoslovenski partizani bili treća antifašistička vojska u Evropi, a peta na svetu, uz američku i kinesku.

- Imali smo petu, najveću antifašističku vojsku na svetu, u kojoj su najveći broj boraca bili Srbi, i to iz centralne Srbije i Vojvodine - rekao je Marković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading