SRAMOTA! Došao da se zahvali Srbima, taksista ga odrao!

Autor:

Vesti

09.09.2019

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika bruka i sramota! Potomak američkog mitraljesca Ted Bajfild (69) došao u Srbiju da zahvali Srbima što su mu spasli oca sigurne smrti, a taksista ga odrao - vožnju od Aerodroma "Nikola Tesla" do Beograda mu naplatio i više nego deset puta skuplje, čak 18.000 dinara! Amerikanac je za Srpski telegraf priznao da je bio iznenađen kada mu je taksista rekao koliko treba da plati, ali je dodao da je, i pored toga, oduševljen Srbijom i gostoprimstvom koje je ovde zatekao.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Tedu se dopao tekst o njegovom ocu u Srpskom telegrafu

- Bio sam iznenađen tolikim iznosom, ali nisam hteo da se raspravljam. Platio sam i izašao. Posle mi prijatelji ovde kažu da sam opljačkan i da račun nije mogao biti veći od 1.500 dinara. Eto, mom ocu su Srbi dali sve. Delili su i to malo hrane što su imali sa njim. Mene je jedan taksista pokrao, ali to neće uticati na moj odnos i mišljenje prema Srbiji. To je jedan čovek i takvih, nažalost, ima svuda u svetu. Ja prema ovoj zemlji osećam samo zahvalnost i ljubav - kaže Ted. Inače, vožnja od beogradskog aerodroma do prestonice, u zavisnosti od dela grada, košta od 1.600 do 6.000 dinara do najudaljenijih prigradskih naselja.

Inače, Tedov otac Flojd Bajfild iz Nebraske bio je jedan od mitraljezaca spasenih 1944. u Srbiji u čuvenoj operaciji "Halijard" (Vazdušni most). Ted je u našu zemlju došao na obeležavanje 75. godina od ovog događaja, kada su meštani Pranjana izbavili više od 500 savezničkih vojnika koje su Nemci oborili iznad Jugoslavije. Plan mu je i da poseti Ćupriju, obiđe potomke ljudi koji su pomogli njegovom ocu i da ode do mesta gde se srušio avion.

18 hiljada dinara platio vožnju od aerodroma do Beograda

Letelica njegovog oca pala je 5. maja 1944. kod Aleksandrovca i on je u Srbiji proveo 99 dana. Za to vreme njegov otac je, kako je ispričao, u Srbiji nailazio na ljude koji su mu pomogli više nego iko do tada, a zahvaljujući improvizovanom aerodromu u Pranjanima, evakuisan je za Bari.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading