Naježiće se svaki Srbin! Ovako su naši šarplaninci pokazali Amerima kako se brani OTADŽBINA od zla

Autor:

Vesti

08.09.2019

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selo Sevce na Šar-planini, najjužnija granica Srbije, nastanjeno je srpskim življem mnogo pre postanka Amerike i Šiptara. Tog 4. aprila 2000. godine u 13 sati, posle američke desantno-kopnene invazije, više stotina vojnika i njihovih službenih dresiranih pasa, nemačkih ovčara, započeli su pravu bitku sa golorukim srpskim narodom.

Foto: youtube.com/Sarplaninac Romai Mandula
Šarplaninci verni, snažni i disciplinovani psi

Agresori su pored moćnog oružja i tehnike koristili i svoje dresirane pse, a Srbi, odnosno srpske žene i deca, ono jedino što su imali, motke i svoje pse šarplanince.

I pravu pobedu za "Riplijevu knjigu rekorda" izvojevali su srpske žene i deca sa motkama, a posebno njihovi psi, čuveni "Šarplaninci".

Šarplaninci su pokazali američkim vojnicima i njihovim psima, šta je bitka i kako se brani ognjište i svoj dom. Očevici kažu da je prava šteta što neko kamerom nije zabeležio juriš hrabrih i ponosnih šarplaninaca na američke vojnike i njihove pse. To je bila antologijska bitka.

 

 

Ni gumeni meci ispaljeni od američkih vojnika u narod i šarplanince nisu mogli ništa. Šarplaninci su kidisali, ujedali neprijatelje i njihove pse, koji su se na kraju dali u bekstvo.

Epilog tog sukoba – tri američka vojnika izujedana, dva njihova psa razbucana, dva "šarplaninca" teško ranjena američkim gumenim mecima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

08.09.2019 18:18

Poznati su šarovi po tome,svaka čast za izujedane kauboje.Zato šarove u službu baš zato što su odani.