Nova praksa u dečjim bolnicama u Srbiji: Obroci se fotografišu pre nego što se posluže mališanima

Autor: blic.rs

Vesti

08.09.2019

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog sve češćih optužbi, pre svega po društvenim mrežama, da je ishrana u dečjim bolnicama u prestonici problematična, odnosno neadekvatna, odlučeno je da se svi obroci koji se spremaju za mališane prvo fotografišu pre nego što im se serviraju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Iako, kako kažu nadležni u ovim zdravstvenim ustanovama, nije bilo većih zahteva za gledanjem ovih "albuma", oni postoje u dokumentaciji kako bi se začepila usta kritičarima. Sve što izađe iz sterilnih kuhinja prvo biva fotografisano.

Svaka od dečjih bolnica ima svoj jelovnik, ne postoji jedinstven za sve ove zdravstvene ustanove, između ostalog i jer zbrinjavaju različite vrste pacijenata. Za izbor hrane su zaduženi nutricionisti, ali i lekari specijalisti, uglavnom se jelovnici rade na nedeljnom nivou, ali po potrebi i - svakodnevno.

Nije tajna da je najbitniji kvalitet i svežina namirnica, ali da se mora voditi računa i o ceni kako ne bi bio probijen budžet namenjen u ovu svrhu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading