Bludnica koja je delila pravdu razrešena dužnosti

Autor:

Vesti

04.09.2019

05:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki savet sudstva razrešio Mariju Janićijević jer je ponašanjem i golišavim fotografijama na društvenim mrežama prekršila Zakon o sudijama i etički kodeks.

Foto: Privatna arhiva
Marija Janićijević

Sudiju vranjskog Osnovnog suda Mariju Janićijević (39) vrele fotografije koštale su funkcije! U Osnovni sud u Vranju stigla je odluka Visokog saveta sudstva o razrešenju porno-sudije. Odluka koja je, kako saznajemo doneta 27. avgusta, pravosnažna je i Janićijevićeva je odmah prestala da radi, potvrđeno je Srpskom telegrafu u sudu u Vranju. Kontroverznoj sudiji, kako nam je rečeno, na teret se stavlja teški disciplinski prekršaj Zakona o sudijama i etičkog kodeksa.

BEZOBRAZNE SLIKE

Janićijevićeva je poznata srpskoj javnosti jer se u leto 2018. godine našla u centru skandala, kada su na društvenim mrežama i u medijima objavljene njene provokativne golišave fotografije i vulgarna prepiska sa njenim navodnim emotivnim partnerom Z. C.

Disciplinsku prijavu zbog seks-afere sa fotografijama, kao i zbog velikog broja nerešenih predmeta, protiv vrele sudije podneo je predsednik Visokog saveta sudstva Dragomir Milojević. Ocenjeno je da Janićijevićeva nije poštovala strukovni kodeks jer izvan Osnovnog suda u Vranju nije čuvala ugled i dostojanstvo pravosuđa. Ali nisu samo bezobrazne slike problem Janićijevićeve, već i gomila nerešenih i zastarelih slučajeva, koje je imala.

Odlagano suđenje 50 puta

Mariju Janićijević prozivali su i zbog odlaganja početka suđenja za napad na novinarku Tanju Janković i nanošenje teških povreda njenom ocu i sestri. Njena porodica prebijena je u septembru 2012, a u tuči je učestvovao i jedan od policijskih inspektora Nenad Jovanović. Za napad su osumnjičena još petorica, a sudski proces je počeo tek 2016. godine. Suđenje je do sada odlagano više od 50 puta.

VSS je još 2017. godine, kako je objavljeno, utvrdio da je više od 15 slučajeva koje je ona vodila zastarelo, a još 20 je išlo ka tome.

Suđenje Janićijevićevoj počelo je aprila ove godine u leskovačkom sudu, a odluku o tome doneo je Vrhovni kasacioni sud.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Vranju teretilo je Janićijevićevu i da je u svojstvu sudije Osnovnog suda u Vranju donošenjem nezakonitih akata 19. maja 2017. godine pokušala da nanese štetu advokatu i bivšem načelniku lokalne policije Novici Zdravkoviću od 500.000 dinara.

Marija Janićijević je uzimala novac da bi oslobađala optužene

Srpski telegraf je još prošle godine objavio eksplicitne fotografije sudije-bludnice i njene prepiske sa ljubavnikom, koji je tada otkrio da mu je ona priznala da je uzimala novac da bi oslobađala optužene ili im izricala blaže kazne. Cena za važnije slučajeve, kako je naveo C. Z., tada je bila čak 5.000 evra.

- Rekla mi je i da je sredila da dvojica lekara, otorinolaringolog i jedan anesteziolog, čijom je lekarskom greškom umrla petogodišnja devojčica, izbegnu kaznu - rekao je tada Z. C.

Šta se sve pisalo o njoj

- Kači provokativne fotografije na društvene mreže

- Više od 15 njenih slučajeva je zastarelo, a u još 20 procesa to bi uskoro moglo da se desi

- Zbog propusta i pritužbi stranaka sa krivičnih predmeta prebačena na parnične

- Fakultet je završila sa prosečnom ocenom 6,76

DANJU U SUDNICI, NOĆU S BOGATIM KLIJENTIMA

Pominjalo se i da vrela sudija dan provodi u sudnici, a noći u krevetima bogatijih klijenata, uglavnom Albanaca, te da tarifa ide i do 600 evra.

Janićijevićevoj se na teret još stavljalo i da je u vranjskom pravosuđu pod sumnjivim okolnostima zaposlila rođenu sestru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
lakis

04.09.2019 07:40

Zašto mi ovo liči na lov na veštice?Inkvizicija u Srbiji 21. veka!