SASTANAK U MUP: Biljana Popović Ivković razgovarala sa ambasadorom Kube

Autor: Tanjug

Vesti

29.08.2019

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković razgovarala je danas sa ambasadorom Republike Kube Gustavom Trista Del Todom o ponovnom zahtevu takozvanog Kosova za članstvo u Interpolu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Srdačan razgovor

Popović Ivković je iznela političke, pravne i policijske argumente protiv zahteva takozvanog Kosova, istakavši da bi eventualni prijem pre svega predstavljao grubo kršenje međunarodnog prava, naročito Rezolucije 1244 Ujedinjenih nacija. 

Ona je naglasila da bi takođe bila prekršena i pravila ove međunarodne policijske organizacije, koja jasno definišu da samo države članice Ujedinjenih nacija i posmatrači u UN mogu biti članice Interpola. Eventualni prijem takozvanog Kosova, kako je navela, predstavljao bi ozbiljan presedan sa nesagledivim štetnim posledicama i po Interpol i po sve njegove članice.

Popović Ivković je podsetila da je i na prošlogodišnjoj Generalnoj skupštini Interpola odbijen zahtev takozvanog Kosova za članstvo i da ponovni zahtev predstavlja politički pritisak na Interpol.  

Državni sekretar se zahvalila Kubi na principijelnoj podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije. 

Ambasador Del Todo istakao je da Kuba poštuje Rezoluciju 1244  Ujedinjenih nacija i da će nastaviti da se pridržava svog principijelnog stava po pitanju poštovanja međunarodnog prava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading