(VIDEO) Dačić Srbima u Paraliji pevao "Tamo daleko": Letujte tamo gde vas vole i ne tuku jer navijate za Zvezdu!

Autor: Tanjug

Vesti

28.08.2019

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je zatvaranju Kancelarije Jedinstvene Srbije u Paraliji i poručio građanima Srbije da letuju "tamo gde ih vole", a Grčkoj zahvalio na tome što razume probleme Srbije i što ne priznaje Kosovo.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Svečanost u Paraliji: Ivica Dačić

Dačić je u Paraliju, kako kaže, došao privatno, na poziv lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića, a u obraćanju pred velikim brojem turista i gostiju iz Srbije i Grčke rekao je da Srbi u Grčkoj nisu u stranoj zemlji, već u zemlji koja ih, pored Rusije, najviše voli.

- Vi ste u zemlji u kojoj se nalaze dve velike srpske svetinje, Hilandar koji je izgradio Stefan Nemanja i ''Plava grobnica'', groblje na Krfu, gde počivanju heroji Srbije kojima je Grčka pružila utočište. Mi razvijamo dobre odnose između naše zemlje i bratske Grčke - rekao je sinoć Dačić.

On je pozvao građane Srbije da letuju tamo gde ih vole i poručio "da ne ostavljaju novac tamo gde ih mrze, gde tuku Srbe samo zato što navijaju za Crvenu zvezdu".

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ

- Navijajte večeras za Zvezdu, ovde u Grčkoj niko neće da vas dira. U zemljama koje bi trebalo da nam budu ''bratskije'' od Grčke, pišu krivične prijave ako se peva ''Tamo daleko'' - ovde će večeras igrati kolo i niko vas neće dirati - naveo je Dačić, nakon čega su prisutni, uz aplauz i ovacije, zapevali "Tamo daleko". 

Dačić je rekao i da Grčka razume probleme Srbije i da nije priznala samoproglašenu nezavisnost Kosova, a govorio je i o tome što se mnogi u svetu bune jer Beograd radi na povlačenju priznanja tzv Kosova.

- Borimo se za Srbiju, bez obzira koliko je to teško. Nama prete što to radimo, saopštenja dolaze iz raznih zemalja, sa Kosova, ali mi ne radimo ništa protiv nekog drugoga, mi branimo svoje. Želimo miran život sa svima, ali im ne damo da otimaju srpsku zemlju - rekao je Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ
Dragan Marković Palma

Marković je podsetio da se Kancelarija JS u Paraliji svake godine zatvara krajem avgusta i rekao da je za pet godina tu kancelariju posetilo 150.000 turista iz Srbije.

On je rekao i da će se založiti da Grčka nastavi da podržava Srbiju na evropskom putu i da Srbi budu najbrojniji turisti u Grčkoj.

RepublikaFoto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Svečanom zatvaranju kancelarije prisustovao je i ambasador Srbije u Grčkoj Dušan Spasojević i sin Ivice Dačića Luka, a za vreme svečanosti, tokom koje su se igrala srpska kola, deo ulice bio je zatvoren za saobraćaj.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.