Redovi na uključenje na novi auto-put: Teško do Miloša Velikog, gužve do decembra

Autor: D. PETROVIĆ

Vesti

27.08.2019

05:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jedva sam dočekao ovaj auto-put da bih brže stizao do Čačka, a sada čekam na uključenje i nerviram se. Rekli su da će put biti kraći za 60 minuta, a ispada da najmanje toliko čekam da uđem na auto-put. Da sam išao Ibarskom, već bih bio na pola puta." Ovako, besan kao ris, priča naš čitalac o svom iskustvu sa Milošem Velikim, na kome su ogromne gužve.

Foto: RTV Mag

Vozači se žale da im je potrebno i po sat vremena da bi se iz Beograda uključili na auto-put kod Mislođina. Usko grlo je kod kružnog toka, gde se ka novom auto-putu ulivaju putevi iz prestonice i Obrenovca.

Zorana Mihajlović, ministarka građevine i saobraćaja, apeluje na vozače da se strpe jer će od sredine decembra ove gužve biti prošlost.

- Problem gužve pre ulaska na auto-put je trenutan i povezan je sa velikim interesovanjem za Miloša Velikog, ali i sa krajem turističke sezone. Od decembra više neće biti gužvi jer se u saobraćaj pušta i deonica Surčin-Obrenovac, pa će vozači imati lakši pristup auto-putu čija će ukupna dužina od Surčina do Preljine iznositi oko 120 kilometara - rekla je za Srpski telegraf ministarka Mihajlović. Ona je istakla da je auto-put otvoren sada, a ne u decembru da bi vozači što pre počeli da koriste novu saobraćajnicu.

- Mogli smo da sačekamo puštanje deonice Surčin-Obrenovac u saobraćaj, ali mislim da bi to bilo pogrešno i nismo želeli da građane ostavimo bez auto-puta ovih nekoliko meseci - pojasnila je Mihajlovićeva.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Miroslav Čučković

Miroslav Čučković, gradonačelnik Obrenovca, uputio je vozače da koriste alternativne pravce dolaska do auto-puta i to preko Velike i Male Moštanice ka Sremčici preko Draževca, Vranića i Meljaka, kao i preko Surčina i mosta kod TENT.

- Postavili smo nove saobraćajne znakove i rekonstruisali pomenute saobraćajnice kako bi vozači mogli bezbedno da dođu do auto-puta. Očekujem da će od 1. septembra, kada počne naplata putarine, koja iznosi 420 dinara, doći i do smanjenja saobraćaja, prvenstveno kamiona koji će jednim delom nastaviti da koriste Ibarsku magistralu - rekao je Čučković za Srpski telegraf. On očekuje potpuno rasterećenje Obrenovačkog puta nakon završetka mosta Surčin-Obrenovac, koji je planiran za kraj godine, dok će kompletan pristup novom auto-putu građani Beograda imati od 2021, kada će se u potpunosti spojiti deonice od Ulice Jurija Gagarina na Novom Beogradu do Surčina, zatim preko mosta na Savi i Kolubari sve do auto-puta.

Manje vozila na Ibarskoj

Prema rečima ministarke Mihajlović, na Ibarskoj magistrali saobraćaj je smanjen 40 odsto.

- Smatram da je od ogromne važnosti da imamo ovakav auto-put, a ne da idemo Ibarskom magistralom, pre svega zbog bezbednosti putnika - rekla je ministarka.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading