Horor! Ženu trajno unakazili u "Vizimu": Poslali je na operaciju iako je zdrava

Autor:

Vesti

27.08.2019

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otišla sam u kliniku Vizim na kompletan ginekološki pregled, kako se kasnije ispostavilo, zdrava i prava, a sve se završilo tako što mi je trajno oštećena sluzokoža i od tada imam problem pri svakoj nuždi i seksualnom odnosu.

RepublikaFoto: e-stock
Vizim

Ovako priča Beograđanka P. M. (podaci poznati redakciji), koja je poverovala jednoj od reklama beogradske klinike Vizim i odlučila da kod njih ode na ginekološki pregled. Sve se, međutim, pretvorilo u horor priču...

- Imala sam neki kupon Vizima, koji je obezbeđivao popust baš za ginekološki pregled, a pošto neko vreme nisam odlazila kod ginekologa, rešila sam da ga iskoristim. Doktorka me je pregledala i rekla mi da imam kondilome. Na monitoru mi je pokazala kako to izgleda. Pitala sam je da li je sigurna, ona je rekla da jeste - opisuje naša sagovornica.

LAŽNI SAVETI

Kako kaže, bila je u šoku, jer dobro zna da se kondilomi u više od 90 odsto slučajeva prenose polnim putem.

- U vezi sam već nekoliko godina i prvo što mi je palo na pamet bilo je da me je on prevario. Osećala sam se užasno ljuto, razočarano, povređeno...

Na pitanje naše sagovornice kako je najbolje lečiti kondilome, doktorka je odgovorila da se to najbolje radi radiotalasima i da baš jedan lekar koji radi u Vizimu radi i takvu intervenciju u drugoj poliklinici.

- Bez razmišljanja sam prihvatila, svašta mi se tada motalo po glavi i samo sam želela što pre sve da rešim. Uzela sam vizitkartu, pozvala i zakazala. Cena je bila 100 evra - priča P. M.

Dodatni zaplet nastaje kada prilikom intervencije, greškom lekara, našoj sagovornici trajno oštećuju sluzokožu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Foto: Ilustracija

- Od tada imam problem pri svakoj nuždi, kao i pri svakom seksualnom odnosu. Nakon prvih tegoba pozvala sam baš preko klinike Vizim, jer sam ga tamo našla, lekara koji je radio intervenciju i pitala zbog čega je tako, odgovorio mi je da će to proći, da je sluzokoža samo iritirana.

VRAG ODNEO ŠALU

Pošto tegobe nisu prolazile, P. M. je videla da je vrag odneo šalu i na sledeći pregled otišla je kod drugog ginekologa, proverenog, profesora na Medicinskom fakultetu i jednog od načelnika u Narodnom frontu.

- Pažljivo me je pregledao i nije mogao da veruje šta vidi. Odmah mi je rekao da ne postoji šansa da sam imala kondilome jer mi je okolno tkivo školski primer zdravog. Takođe mi je objasnio da se mnogi bave prevarom ne bi li uzeli novac, koristeći to što laici ne vide razliku između kondiloma i papiloma, uveličanih na monitoru. A papilomi su prirodni u toj regiji i nema nikakve potrebe za njihovim uklanjanjem. Na kraju mi je profesor rekao i da je oštećenje koje mi je napravljeno trajno i nepopravljivo. I pokazalo se da je tako...

Na pitanja poslata Vizimu nismo dobili odgovore.

Radniku dali četiri različita uverenja

O klinici Vizim i svemu što se tamo radi mediji su pisali u nekoliko navrata. Tako je veliku pažnju izazvala afera u kojoj je Nikola Antić, radnik GSP, na lekarskom pregledu za utvrđivanje radne sposobnosti u Vizimu u roku od dva dana dobio četiri različita mišljenja.

Lekari Vizima najpre su Antiću izdali mišljenje da "nije sposoban za posao vozača tramvaja i za rad na mašinama". Kada se na ovo mišljenje žalio, Antić je istoga dana dobio drugu ocenu, koja je glasila: "Nije sposoban za vozača tramvaja, ali je sposoban da obavlja poslove auto-mehaničara" i u kojoj se više ne pominje rad sa mašinama. Nakon nove žalbe, ovoga puta Zdravstvenoj inspekciji Ministarstva zdravlja, Antić odlazi na novi pregled i dobija odluku iz Vizima "da je sposoban za mesto vozača tramvaja i da je potrebno da donese kompletnu medicinsku eksploraciju sa Instituta za medicinu rada. Međutim, istog dana Antića lekari iz Vizima opet proglašavaju "nesposobnim za posao vozača" i upućuju ga na Institut za medicinu rada Srbij "radi ekspertiznog mišljenja". Tražili su mu i da tu ekspertizu sam plati.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading