CarGo besplatan za osobe sa spinalnom mišićnom atrofijom

Autor: Republika

Vesti

26.08.2019

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana "CarGo" potpisao je Protokol o saradnji sa Udruženjem obolelih od spinalne mišićne atrofije "SMA Srbija", čime je CarGo usluga postala potpuno besplatna za sve koji boluju od te teške i smrtonosne bolesti.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Vučić CarGo

Nakon obezbeđivanja besplatnog transporta roditeljima i deci koja se leče od malignih bolesti u Beogradu u okviru Udruženja NURDOR, ovo je druga humanitarna akcija tog tipa koju sprovodi Udruženje "CarGo".

Vučić je prilikom potpisivanja sporazuma sa predsednicom Udruženja „SMA Srbija“ Oliverom Jovović rekao da je ovom saradnjom svim obolelim omogućeno da potpuno besplatno dođu do bolnice kada treba da prime lek „Spinraza“ koji im spašava život.

"Udruženje ’SMA’ nam je svima dokazalo da je istrajnošću i upornošću sve moguće, jer su oni uspeli da donesu lek koji je prisutan svuda u svetu, samo je bio preskup za Srbiju. Ukoliko postoji jasan cilj, rešenje je uvek tu“, kazao je Vučić.

Predsednica Udruženja "SMA Srbija" Olivera Jovović istakla je da je ovo ogromna stvar za Udruženje "SMA", ali i za sve obolele jer će im sada biti omogućeno da bez pomoći roditelja i prijatelja dođu od tačke A do tačke B.

- Hvala vam u ime svih obolelih od spinalne mišićne arofije jer ste se odazvali na naše molbe, jer ste nas saslušali, razumeli naše potrebe i odlučili da nam pomognete - rekla je Jovović.

Predsednik Udruženja „CarGo“ najavio je da su u pripremi i posebna vozila namenjena za osobe sa invalididtetom koja će svim obolelim omogućiti lakše kretanje ulicama Beograda kada obavljaju svoje dnevne aktivnosti.

- Svako ima pravo na normalan život. Želimo da omogućimo i ljudima koji su nepokretni i koji se nažalost nalaze u invalidskim kolicima, da samo na jedan klik mogu da se kreću po gradu kao i svi ostali. Cilj naših humanitarnih akcija jeste da se svima omogući kretanje - istakao je Vučić i dodao da se nada da će ovakvim akcijama podići svest kod građana, drugih udruženja i kompanija da je važno pomagati, kako bi Srbija postala humanije mesto za život.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading