NAREDNA DVA DANA NA GRANICAMA PAKAO! Evo gde se i koliko čeka!

Autor: informer.rs

Vesti

24.08.2019

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom vikenda očekuju se velike gužve na graničnim prelazima i najprometnijim saobraćajnicama u Srbiji!

RepublikaFoto: Republika.rs

Zbog završetka sezone godišnjih odmora na prelazima poput Horgoša, Batrovaca, Gradine i Preševa čekaće se između dva i četiri sata, najavljuju u Auto-moto savezu. Prema njihovim rečima, višesatne kolone pred granicama već su bile juče, a tek se očekuju u naredna dva dana. Oni apeluju na vozače da se naoružaju strpljenjem.

- Kraj avgusta uvek donosi povećan broj vozila na putevima, a ljudi po navici putuju subotom i nedeljom, tako da su gužve na granicama ovog vikenda neminovne. Najgore će sigurno biti na najfrekventnijim graničnim prelazima. Već od subote očekuje se čekanje od dva do tri sata na Batrovcima (Hrvatska), oko četiri na Horgošu (Mađarska), do tri na Gradini (Bugarska) i naročito na Preševu, graničnom prelazu ka Makedoniji, preko kog svi prolaze na putu ka Grčkoj. Preporuka je da vozači koriste manje frekventne puteve i alternativne granične prelaze kako ne bi gubili previše vremena u kolonama - kažu u AMSS i dodaju:

Ovakva situacija je ista svake godine i zato vozači moraju da se pripreme na dužu vožnju i čekanje u koloni na granicama. Ovo je period kada se domaći turisti vraćaju sa odmora, stranci putuju nazad u svoje zemlje, preko Srbije i nemoguće je da prođe bez haosa na granicama. Savetujemo svim putnicima da na put krenu odmorni, da ne žure i prave češće pauze ukoliko im je to potrebno. Bitno je da prate saobraćajnu signalizaciju na mestima gde se obavljaju radovi, kako bi vožnja bila bezbednija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading