BUDIMO HUMANI: Pomozimo Marini da ozdravi i vrati se svojoj porodici!

Autor: Republika

Vesti

11.10.2019

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Humanitarna fondacija "Budi human" prikuplja novčana sredstva za lečenje Marine Bogosavljević (34).

Foto: printscreen/budihuman.rs
Marina Bogosavljević

Pre operacije, Marina je vodila jedan normalan život. Uvek poletna, nasmejana i pozitivne energije. Udata je, živi u Lapovu sa decom i mužem.

Vraćajući se sa posla u večernjim satima, zadobija jake bolove u krstima i stomaku. Kao hitan slučaj primljena je na ginekologiju u Klinički centar Kragujevac, gde je dijagnostikom utvrđeno da mora hitno biti operisana. Marini je tada ostranjen tumor desnog jajnika.

Ali, stanje se posle operacije pogoršava, a nesnosni bolovi u stomaku i krstima se nastavljaju.

Dva meseca kasnija, Marinu ponovo ponovo hospitalizuju na odeljenju gastroenterologije u Klinickom centru Kragujevcu, gde joj je dijagnostifikovan Ulcerokolitis, peti stepen.

Na osnovu svih daljih ispitivanja, utvrđeno je da ima Slow transit opstipaciju na račun levog kolona i izraženi anismus.

Marinin najveći problem je što odmah nakon ginekološke operacije odstranjivanja tumora izgubila svaku mogućnost defekacije, tačnije od 2018. godine do danas nije imala ni jednu stolicu. Problem rešava višednevnim klistiranjem sa po dve litre vode.

Doktori preporučuju ugradnju neurostimulatora puborektalnog mišića, koji nije moguće izvesti u našoj zemlji.

Klinika u Turskoj je Marini pozitivno odgovorila da je ovu specifičnu operaciju moguće izvršiti.

U maju mesecu 2019. godine Marinino stanje se pogoršava. Prisutni su diskretni elastični edemi u predelu butina, kao i potkolenica izrazenim na bokovima, zatim dnevne varijacije u telesnoj težini zbog hipervolemije oko dvanaest kilograma, kao i elefantijaza i izraženi otok lica, zatvoreni očni kapci i otežano mokrenje.

UPLATE NA RAČUNE:


DINARSKI: 160-537854-12
devizni EUR: 00-540-0002887.0
IBAN:RS35160005400002887011
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Omogućimo ovoj hrabroj ženi, majci i supruzi nastavak lečenja u inostranstvu i ugradnju neurostimulatora u analni kanal kako bi nasmejana nastavila život, vratila se obavezama, poslu i svojoj porodici.

Pomozimo Marini! Upišimo 639 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Za Marininu bežbrižnu budućnost! Budimo humani!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading