PAKLENE DANE PREKINUĆE TEŠKO NEVREME: Sastaviće se nebo i zemlja, obilna kiša napraviće pometnju, a evo kada će biti najkritičnije!

Autor: Republika

Vesti

13.08.2019

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon dva tropska dana, večeras stiže naoblačenje, a prema najavama RHMZ-a najgore će biti sutra ujutru kada će se sastaviti nebo i zemlja!

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Posle temperatura koje su se kretale i do 40 stepeni, kiša koja se najavljuje biće hladan tuš koji će izazvati pad temperature i za čak deset stepeni. 

Osim toga što će to biti veliki šok za organizam i što hronični bolesnici posebno treba da obrate pažnju na zdravstveno stanje, meteorolozi najavljuju da se sutra ujutru očekuje obilna kiša, grad, grmljavina i olujni vetar!

Očekuje se velika količina padavina - između 20 i 30mm kiše po metru kvadratnom, za kratko vreme!

To će izazvati bujice po ulicama, saobraćaj će biti otežan, pa se savetuje da, ukoliko ste planirali izlazak u šetnju, putovanje ili bilo kakvu aktivnost napolju, to odložite.

RepublikaFoto: printscreen/hidmet.gov.rs

 

Očekuje se jako nevreme, u prilog tome govori i činjenica da se mnogi događaji odlažu upravo zbog ovog upozorenja. 

Osim toga, drastičan pad temperature biće veliki šok za organizam (što smo već pomenuli), pa oni koji imaju problem sa visokim krvnim pritiskom tzreba posebno da obrate pažnju, kao i oni sa čestim glavoboljama i bolovima u kostima.

Najniža temperatura od 16 do 21 stpena, a najviša od 21 na severozapadu i zapadu do 34 na jugoistoku zemlje.

U Beogradu takođe osetno svežije, pre podne naoblačenje, od sredine dana povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar umeren, povremeno i jak, severozapadni. 

Temperatura bez većeg kolebanja od 21do 23 stepena.

U četvrtak i petak promenljivo oblačno, iznad većeg dela zemlje suvo, samo u četvrtak ujutro i pre podne na istoku i jugu, a u petak posle podne na severu, ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak s grmljavinom. Od subote pretežno sunčano uz postepeni porast temperature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading