Osim vrućine sutra nas čeka i OVO pakleno zlo! RHMZ izdao hitno upozorenje, spasavaj se ko može!

Autor:

Vesti

10.08.2019

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature, jer će sve do utorka, 13. avgusta, biti veoma toplo, s najvišim dnevnim temperaturama od 34 do 38 stepeni. I dok će živa u termometru danas dostizati 36 podeok u pojedinim delovima zemlje, za sutra je ipak predviđen pravi pakao.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ/Z. ŽESTIĆ/ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Naime, pored toga što će biti veoma sunčano i još toplije, očekuje se i velika količina vlažnosti vazduha što će realno stanje pretvoriti u subjektivni osećaj kao da je više od 40 stepeni Celzijusa iako će maksimalna dnevna temperatura ići do 38 stepeni.

To visoku temperaturu i veliku vlažnost vazduha čini najpaklenijom kombinacijom, te se savetuje poseban oprez - zaštita tela, glave, očiju, velika hidratacija kože i organizma, ne izlaganje suncu i ne izlazak u najkritičnijim delovima dana.

U Beogradu će biti sunčano i malo toplije, sa slabim i umerenim severozapadnim vetrom i jutarnjom temperaturom od oko 21 stepena, a najvišom dnevnom od 35 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading