MINISTARKA UPUTILA APEL VOZAČIMA: 63 poginulih za mesec dana je ozbiljan alarm! Život nema cenu, usporite!

Autor: Republika

Vesti

09.08.2019

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović apelovala je danas na sve učesnike u saobraćaju da se ponašaju odgovorno i voze bezbedno, ističući da je teška i poražavajuća činjenica da je samo u julu u saobraćajnim nesrećama stradalo 63 ljudi, a da smo u poslednjih deset dana izgubili desetoro mladih, od toga dvoje dece.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Životi naše dece nemaju cenu - napomenula je Mihajlović, a navodi se u saopštenju.

Povodom poslednjeg tragičnog događaja u kojem je četvoro mladih noćas izgubilo život, a još četvoro teško povređeno, Mihajlović je istakla da je Zakonom o bezbednosti saobraćaja posebno definisan član koji se odnosi na mlade vozače i koji jasno propisuje ograničenja i pravila ponašanja mladih vozača.


Od toga da ne smeju da budu za volanom od 23 časa do 6 ujutru, da mogu da upravljaju samo vozilom određene snage, uz pratnju odraslog, da ne smeju da konzumiraju ni trunku alkohola, do toga kojom brzinom smeju da se kreću, podvukla je ministarka.

On je uputila je saučešće roditeljima i porodicama nastradalih, a svim učesnicima u saobraćaju apel da poštuju saobraćajne propise i voze odmorni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stršljen

09.08.2019 12:47

Da u pravu si ministarko,život nema cenu,pa zato pojačajte saobraćajnu policiju,nema ih nigde na drumovima,pa se neće voziti 170 km na sat.Tu je problem,u danonoćnom nadzoru saobraćaja ministarko,jer od apela nećemo sačuvati decu,druga su vremena ako niste znali.