Sahrane skuplje za 2.000 dinara!

Autor: Republika

Vesti

08.08.2019

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Među građanima se poslednjih dana spekulisalo o eventualnom poskupljenju na grobljima u prestonici, spominjalo se čak povećanje od 10 odsto, ali niko sa sigurnošću nije mogao da potvrdi da li je ova informacija tačna.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, novi cenovnik ovog gradskog preduzeća, koji je odobrila Skupština grada Beograda, juče je stupio na snagu, saznaje "Blic".

- Novi cenovnik JKP "Pogrebne usluge" stupio je na snagu 7. avgusta ove godine. Cene osnovnih usluga nisu menjane od početka 2015. godine, dakle, više od četiri i po godine. Cene troškova sahranjivanja sada su povećane za 5 posto, što je znatno manje od kumulativnog iznosa inflacije za navedeni period koji je iznosio 11,1% - saopštili su iz JKP "Pogrebne usluge".

Na zvaničnom sajtu ovog preduzeća i dalje su istaknute cene iz 2015. godine. Po njima osnovni troškovi sahranjivanja izosili su 18.371 dinara, dok će sada sa povećanjem od pet odsto ova stavka iznositi 19.270 dinara. na drugoj strani, spremanje umrlog u kapeli ili stanu se do sada naplaćivalo 3.639 dinara, a uz poskupljenje od pet odsto to će ubuduće biti 3.810 dinara.

Prosečni troškovi sahrane su 36.895 dinara, kada na to dodamo poskupljenje od pet odsto, dolazimo do cifre od 38.745 dinara - prosečno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading