Još jači toplotni udar stiže u utorak! Kuvaćemo se na 40°C, a evo detaljne prognoze do kraja paklenog avgusta

Autor:

Vesti

07.08.2019

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže da nas do kraja ovog meseca očekuje nekoliko paklenih dana, a poslednji vreli talas ovog leta očekuje se početkom naredne sedmice.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Novi toplotni talas stiže od narednog utorka u Srbiju, kada će temperature dostizati i 40 stepeni, najavljuju meteorolozi!

Do kraja avgusta čeka nas toplo vreme, a i početak septembra biće sa temperaturama preko 30 stepeni.

- Veoma toplo biće već u ponedeljak, a u utorak i sredu treba očekivati temperature od 38, pa čak ponegde i 40 stepeni Celzijusa. Ova vrelina zahvatiće južne krajeve Ćupriju, Niš, Leskovac, ali će i u prestonici biti jako toplo, do 38 stepeni. Nakon ovoga sledi pad temperature i više neće biti paklenih vrućina do kraja leta -objašnjava Đurić.

Kada je dugoročna prognoza u pitanju, prognostičar Republičkog hidrometeorološkog zavoda Branko Bjelić kaže da nam blago zahlađenje sledi 15. avgusta, ali da ćemo sve to 5. septembra imati sunčano i toplo vreme.

- Već naredne nedelje vraća nam se vrelina, a najtopliji će biti 13. i 14 avgust. Takođe, u ovom periodu imaćemo i tropske noći, kada temperature neće padati ispod 20 stepeni. Spas stiže oko 15. avgusta, kada bi trebalo da dođe do prolaznog naoblačenja sa pljuskovima, grmljavinom, obilnim padavinama i nepogodama - navodi Bjelić.

On ističe da će ove padavine doneti pad temperature za oko 10 stepeni.

- Sredinom meseca par dana očekuje nas prijatnije vreme sa temperaturama od 25 do 30 stepeni. Nakon toga, sve do kraja ovog meseca, temperature će biti u granicama proseka za ovo doba godine sa temperaturama do 32 stepena. Ovako suvo i toplo vreme trebalo bi da se zadrži do 5. septembra - kaže Bjelić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading