HITNO UPOZORENJE! Oluja stiže večeras, pola Srbije je u narandžastom meteoalarmu, a RHMZ ima i posebnu najavu za Beograd!

Autor: Republika

Vesti

02.08.2019

12:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teritoriji grada Beograda se tokom noći i u subotu očekuju obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Republički hidrometeorološki zavod upozorava da su vremenske nepogode moguće u noći između petka i subote, i u subotu.

Danas kasnije posle podne i uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozpadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje očekuje se pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom, upozorava RHMZ.

Osim toga, posebno upozorenje idato je za područje Beograda, gde se očukuju obilni pljuskovi i nepogode, poptu gmljavine i pojave grada, pa ukoliko ste večeras planirali da vreme provedete na otrvorenom, promenite planove na vreme.

U grad ne krećite bez kišobrana, a imajte u vidu da treba izabrati i adekvatrnu obuću jer velika količina kiše u kratkom vremenskom intervalu može da vam oteža kretanje.

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs

Na teritoriji grada Beograda se tokom noći i u subotu očekuju obilne padavine i kratkotrajne vremenske nepogode. Na području Bačke, Srema, Zapadne i Jugozapadne Srbije važi narandžasti meteoalarm, što znači da će vreme biti veoma opasno. 

Foto: printscreen/hidmet.gov.rs

Kada je reč o prognozama vrednosti UV indeksa, na teritoriji cele Srbije biće vrlo visoke. Najveća vrednost 10 biće u Sjenici. U Banatskom Karlovcu, Smederevskoj Palanci, na Crnom Vrhu i Zlatiboru, Kruševcu, Ćupriji, Nišu, Leskovcu, Vranju, Dimitrovgradu, Peći, Prizrenu i Prištini prognozirana vrednost je 9.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading