GRADONAČELNIK PANČEVA: Nađa Higl nikada nije bila počasni građanin!

Autor: n1info.com

Vesti

09.09.2017

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnja svetska prvakinja u plivanju Nađa Higl odrekla se titule počasne građanke Pančeva, zbog činjenice da taj grad nije podržao njen projekat otvaranja škole plivanja.

RepublikaFoto: facebook.com/Nadja Higl Boharevic
Nađa Higl

Međutim, u lokalnoj samoupravi kažu da su iznenađeni takvim izjavama, jer Nađa Higl nikad nije ni bila počasna građanka Pančeva.

U holu opštinske zgrade u Pančevu slike sportista kojima se taj grad ponosi. Među njima i fotografija Nađe Higl, koja taj pijetet danas smatra besmislenim. Javno se, kaže, odriče priznanja počasne građanke, jer zauzvrat nije dobila - ništa.

- Nikad nisam imala priliku da se zaposlim u svom gradu, a sada nemam priliku da, zbog svog razmišljanja koje je suprotno nečijem razmišljanju, otvorim svoju školicu plivanja - kaže Nađa Higl, bivša svetska prvakinja u plivanju.

Gradonačelnika Pančeva izjava šampionke je zbunila. Tvrdi - pre svega, Nađa Higl nikad nije ni dobila priznanje kog se sada odriče.

Osvajačica svetskog zlata tvrdi - dobila je i novembarsku nagradu, ali i priznanje počasne građanke, ali kaže, ne može da se seti da li ga poseduje. 

- Ona nije nikad dobila nagradu ni počasnog, ni zaslužnog građanina Pančeva. Nađa Higl je nosilac novembarske nagrade grada Pančeva. Novembarska nagrada podrazumeva određenu diplomu koju dobija za ostvarene rezultate u sportu i određenu novčanu nadoknadu - rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

- Ja zaista ne znam. Ja sam te godine bila toliko u treninzima, na pripremama i sva priznanja su primali moji roditelji - dodaje.

-Odnose između lokalnih vlasti i porodice Higl uzburkala je Nađina želja da na gradskom bazenu otvori školu plivanja. Novac, međutim, nije dobila jer, kako kaže prvi čovek Pančeva, škole plivanja jednostavno - još uvek nema.

- Mi ove godine nismo dodeljivali sredstva jer Plivački klub "Tamiš" nema nijednog člana osim Nađe i Sebastijana Higla, znači nema nijednog aktivnog takmičara - kaže gradonačelnik Pančeva.

Inače, bivša šampionka nakon osvajanja svetskog zlata uplivala je i u političke vode, tačnije Demokratsku stranku, koju je napustila i trenutno je samostalna odbornica u skupštini Pančeva. Upravo u toj činjenici vidi potencijalni razlog za uskraćivanje podrške.

- Ukoliko se ne prikloniš nekome, nećeš dobiti ništa. Ili ćeš dobiti znatno manje nego što zaslužuješ. I verujem da svi sportisti na neki način vide da su uslovljeni nekom podrškom - rekla je Higl.

U gradu, međutim, kažu, novac iz lokalne kase je dobilo svih 155 sportskih klubova u Pančevu, koji, za razliku od Nađinog, imaju upisane članove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading