Slomio vam se tanjir, pala slika sa zida? Evo šta to znači po NARODNIM VEROVANJIMA!

Autor: SrbijaDanas, Republika

Vesti

28.07.2019

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji su narodna verovanja i te kako zastupljena, ali više kako bi se održavala veza sa običajima i tradicijama prošlih vremena. Ipak, iako se mnogi od nas ne bave ovakvim stvarima, pročitajte koje smo to predmete i situacije u porodičnom domu zanemarivali, a naši preci bi i te kako obratili pažnju na njih.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Nekada se verovalo da nameštaj koji pucketa znači da će se neko u kući uskoro razboleti, a da će kada makaze padnu na pod i zabodu se biti svađe. I so je simbol za svađu, pa ako se prospe po stolu brzo je morate pokupiti nožem u tanjir!

Ono što je pak, zastupljeno i što svi znamo jeste da se za lek ne treba zahvaljivati, ali nismo znali zašto? Pa, sujeverja kažu da vam u tom slučaju neće pomoći.

Posuđe ste sigurno barem nekoliko puta u životu slomili, ali nema razloga za brigu jer to znači da će nakon polomljenog tanjira uslediti sreća i blagostanje, pa se veruje da "što sreća više ulazi u kuću, to staklo i porcelan više pucaju".

Kada bez ikakvog razloga slika padne sa zida, a taj pad nije uzrokovan nikakvim zemljotresom to znači da stiže zlo i da bi trebalo da se čuvate.

Takođe, prizivanje bolesti u kuću događa se kada stavite obuću na sto!

To je samo deo mnogobrojnih narodnih verovanja, a da li su ona tačna… Pa, prosudite sami.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading