Popović: Uskoro narukvice za zaštitu žrtava

Autor: Tanjug

Vesti

21.07.2019

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Državni sekretar MUP-a Biljana Popović Ivković izjavila je danas da Ministarstvo unutrašnjih poslova uveliko radi na uvođenju nove mere zaštite žrtava porodičnog nasilja putem sistema narukvica za žrtve i počinioce, kako bi policija još efikasnije mogla da reaguje u slučaju da dođe do kršenja mere zabrane prilaska.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Biljana Popović Ivković

Ona je u izjavi za Tanjug naglasila i da pored mera koje preuzima MUP, želi da ohrabri celokupno društvo da ne ćuti o ovom problemu, već da o njemu govori i da mu se, kako je poručila, "svi zajedno na najbolji moguć način suprotstavimo".

- Kako bi žrtve bile što sigurnije, MUP, u saradnji sa organizacijom "UN Women" i uz finansijsku podršku Kraljevine Norveške, već sprovodi projekat "Unapređenje bezbednosti žena u Srbiji" da bi se kapaciteti policije i drugih državnih organa unapredili - rekla je Popović Ivković.

Ona je precizirala da je najveća pažnja posvećena upravo uvođenju sistema narukvica koje bi bile povezane sa policijskim upravama i stanicama, kako bi žrtve mogle brzo da signaliziraju da se nalaze u opasnosti i kako bi policija odmah reagovala. "Upravo uvođenjem ovakvog sistema pokazujemo da problemu nasilja prilazimo na veoma ozbiljan i konkretan način", istakla je ona.

Popović Ivković je rekla da se moraju na sve moguće načine zaštiti pre svega žene, koje su najranjiviji deo našeg društva, kao i da se uvek osudi nasilje koje zadire u sve pore našeg društva. 

- Zbog toga borba protiv nasilja mora biti sistemska, mora da se zasniva na dobroj prevenciji i na primenama novih metoda u samom pristupu ovom problemu, jer samo tako možemo očekivati uspeh koji ima za cilj očuvanje onog najdragocenijeg, a to je ljudski život - istakla je Popović Ivković.

 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading