(VIDEO) Novi srpski helikopteri položili test

Autor: tanjug

Vesti

08.09.2017

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erbasov helikopter H145M, koji je Republika Srbija naručila, uspešno je izveo svoj prvi let sa kompletnim oružanim sistemom GForce, saopšteno je danas iz kompanije Erbas. Probni let je izveden krajem avgusta u Donauvertu, gradu u Bavarskoj

RepublikaFoto: youtube.com/ ONCinemaX TV
Prošao test: Helikoptera H145M 

- Kao prvi kupac helikoptera H145M sa oružanim sistemom HForce-om, Republika Srbija je naručila devet helikoptera H145M, uključujući četiri opremljena HForce-om - izjavio je direktor programa HForce u Erbasovom ogranku za helikoptere, Žan-Luk Andre.

Zahvaljujući ovom modularnom oružanom sistemu koji je dizajnirao Erbas, helikopter H145M može da bude opremljen sa svim vrstama navođenog i balističkog oružja, kao što su laserski navođene rakete i mitraljezi, navodi se u saopštenju Erbasa dostavljenom Tanjugu.

Prema ranijoj najavi predstavnika Erbasa, srpska vojska i policija bi krajem 2018. godine trebalo da preuzme svoj prvi H145.


Ugovorom je predviđeno da u Srbiju stigne ukupno devet helikoptera H-145M, od čega će šest pripasti vojsci, a tri policiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading