Klinčki centar Srbije je danas primio vrednu donaciju

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

16.07.2019

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Klinici za neurologiju KCS donacija vredna 5.000 evra.

RepublikaFoto: commons.wikimedia.org/Srđan Popović
Klinički centar Srbije

Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije u Beogradu danas su uručene dve infuzione pumpe i 90 kompleta potrošnog materijala za pumpe vrednih 5.000 evra. 

Infuzione pumpe obezbeđuju pravovremeno i ispravno doziranje lekova i hranljivih materijala pacijentima, a donacija su princeze Katarine Karađorđević i Borjana Popovića, direktora u kompaniji Mozart. 

Princeza Katarina je zahvalila kompaniji Mozzart i istakla da je sigurna da će oprema koju su donirali unaprediti oporavak pacijenata i rad lekara i medicinskog osoblja klinike. 

Kompanija Mozzart je, inače, u januaru ove godine sarađivala sa Fondacijom Princeze Katarine kada je bila donator u organizaciji tradicionalnog božićnog prijema organizovanog za 1000 dece bez roditeljskog staranja na Belom dvoru, a Popović je danas rekao da je to odavno njihova praksa, te da su svesni situacije u kojoj se nalazi naše zdravstvo. 

- Imamo tu čast da kroz saradnju sa Fondacijom Princeze Katarine doniramo medicinsku opremu ovoj instituciji od nacionalnog značaja. Klinika za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije je jedna od najvažnijih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, poznata po izvrsnim stručnjacima i svetski priznatim rezultatima, te se iskreno nadamo da će ova donacija olakšati pacijentima boravak u njoj - rekao je Popović.

Dr Miloš Joković, direktor Klinike za neurohirurgiju KCS, kao i celokupno medicinsko osoblje, zahvalili su na donaciji, navedeno je u saopštenju Fondacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading