NOVI PRAVILNIK ZA OBEZBEĐENJE: Zabranjena tamnoplava uniforma!

Autor:

Vesti

10.07.2019

05:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boja i izgled uniforme privatnog obezbeđenja ne smeju da podsećaju na one koje nose policija, Vojska Srbije, Carina i drugi državni organi, propisano je novim pravilnikom o boji i sastavnim delovima uniforme službenika obezbeđenja koji je objavljen u Službenom glasniku.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tako uniforma privatnog obezbeđenja ne sme da bude tamnoplava i na njoj ne smeju da stoje državna obeležja Republike Srbije.

Propisano je i da se logo na uniformama privatnog obezbeđenja mora razlikovati od obeležja pripadnika MUP, VS, Carine i drugih državnih organa koji nose uniformu.

Pravilnikom koji je potpisao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović propisano je da uniforma može biti letnja i zimska, a gornji deo mora da sadrži jasno uočljiv logo i natpis "Obezbeđenje", a dodatno i reč "Security", koji bi trebalo da budu na rukavima ili u predelu grudi gornjih delova uniforme, kao i na kapi ili kačketu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading