(FOTO) Pogledajte kako su vojnici spasli čoveka koji je pao sa mosta na Lidu

Autor: Tanjug

Vesti

09.07.2019

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Vojska Srbije uvek je tu da pomogne svim svojim građanima, a tradicionalna saradnja sa Opštinom Zemun omogućiće svim Beograđanima i njihovim gostima da i ovo leto sigurni i bezbedni provedu na Lidu", poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin prilikom današnjeg obilaska pripadnika Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile Kopnene vojske.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Pokazna vežba spasavanja na Lidu

Oni su, naime, 4. jula postavili postavili pontonski most od Zemunskog keja do Velikog ratnog ostrva, odnosno dunavske plaže Lido, a ministar je rekao da Vojska Srbije i time potvrđuje da je u stanju da zaštiti svaki deo naše teritorije pa i kada su reke u pitanju. 

- Ovo je dug, ozbiljan most, nije ga lako napraviti i održavati, ali to je deo našeg posla i mi smo u stanju da na svakom delu naše teritorije obezbedimo punu kontrolu od strane vojske i naše države - rekao je ministar.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

Spremnost obučenost i motivisanost pripadnika Rečne flotile potvrdiuli su i njeni pripadnici i to prikazom sposobnosti u slučaju spasavanja civilnih i vojnih lica iz vode i u slučaju gašenja požara.

Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić istakao je da je pontonski most u potpunosti bezbedan za prelazak građana i vozila.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

- Most je dužine od 330 do 360 metara, što zavisi od vodostaja. Danas ste imali priliku da vidite rad posade na pontonskom mostu, čija ukupna aktivna širina iznosi 215 centimetara, a 415 centimetara sa lakim palubama po kojima se ne hoda već služe kao obezbeđenje - objasnio je Andrić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

Predsednik Gradske opštine Zemun Dejan Matić pozvao je sve Beograđane i ljude dobre volje da se organizuju i pontonskim mostom Vojske Srbije dođu do Velikog ratnog ostrva, na kojem ih tokom leta očekuje bogat kulturno-umetnički i sportski program.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin u poseti Lidu

Od 4. jula, kada je postavljen pontonski most, pripadnici Prvog pontonirskog bataljona Rečne flotile se 24 časa staraju o bezbednosti korišćenja mosta i tako će biti sve do 1. septembra, kada je planirano rasklapanje mosta i prevoženje u garnizon Šabac.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

Današnjem obilasku prisustvovali su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, zamenik komandanta Kopnene vojske brigadni general Vladeta Baltić i šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading