Karađorđevići traže da im se vrati spa-centar u Miločeru

Autor: Tanjug

Vesti

08.07.2019

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prinčevski par, Aleksandar Karađorđević i njegova supruga Katarina Karađorđević de Silva, na listu nekretnina koje potražuju da im se vrate upisali su i veliki spa-centar u Miločerksom parku, na samoj Kraljičinoj plaži, pišu podgoričke Vijesti.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Jelisaveta i Aleksandar Karađorđević

Iako je spa-centar izgrađen pre sedam godina, zabeleška restitucije na objekat od 1.655 kvadrata upisana je 1. jula u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine.

Karađorđevići traže da spa-centar i pomoćnu zgradu od 61 kvadrat i dve parcele od oko 4.800 metara kvadratnih u samom parku, a koje se vode kao voćnjak i prirodno neplodno tle.

Reč je o spa-centru koji je sastavni deo ponude ekskluzivnog hotelskog kompleksa Sveti Stefan - Miločer, koji je na četiri decenije zakupila kompanija "Adraitic properties" grčkog biznismena Petrosa Statisa.

Time je proširen spisak nekretnina koje se nalaze na najatraktivnijem delu obale, a koje potražuju Karađorđevići.

Restitucijom su obuhvatili vilu "Miločer", gotovo kompletan Miločerski park, te parcelu u Pržnu na kojoj se nalazio nedavno porušeni hotel "Kraljičina plaža", ali i one na kojima se planira izgradnja depadansa sa apartmanima za prodaju.

Vijesti pišu da "srpska dinastija"potražuje i zemlju na ostrvu Sveti Stefan. Upravo na dvorište od 13.293 kvadrata tog luksuznog grad-hotela upisana je takođe zabeleška restitucije.

Aleksandar i Katarina Karađorđević i ostali naslednici su preko advokata još 7. aprila 2005. podneli zahtev da im se vrati celokupna imovina u Crnoj Gori. Predmet je, kako piše u katastru, predat Komisiji za povraćaj i obeštećenje u Baru.

Mediji su u više navrata objavljivali da Karađorđevići u Crnoj Gori potražuju letnjikovac - sadašnju vilu "Miločer", pomoćne objekte, zemljište u Miločeru, zemljište sa rodnom kućom kralja Aleksandra na Cetinju i dvorac “Ljeskovac” na Rijeci Crnojevića.

Komisija za povraćaj i obeštećenje Opštine Budva je 2007. odbila zahtev Karađorđevića, a potom je, nakon prebacivanja nadležnosti na Regionalnu komisiju za povraćaj u Baru, ponovljena odluka.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading