(FOTO) Osmesi ovih mališana tope srca: Željko Mitrović ispratio i decu sa posebnim potrebama na letovanje

Autor: Republika

Vesti

08.07.2019

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Štićenici svih beogradskih ustanova za nezbrinutu decu u nedelju su u 19 časova krenuli put Bijele na letovanje, zahvaljujući tradicionalnoj akciji Željka Mitrovića i njegove kompanije "Pink Media Group". Takođe, danas je na planinu Rudnik otišla druga grupa dece sa posebnim potrebama.

RepublikaFoto: Promo foto
Željko Mitrović sa mališanima

I ovog jula, već 12. godinu zaredom, oko 120 dece bez roditeljskog staranja sa svojim vaspitačima otići će na letovanje, a juče je Željko sa suprugom Milicom i ćerkama Sandrom, Andreom i Kristinom, ispratio 80 mališana u Bijelu.

- Druga grupa dece sa posebnim potrebama krenula je jutros na Rudnik, što je probudilo veoma visok naboj emocija, jer su uglavnom u pitanju deca sa posebnim potrebama, koja rastu bez roditeljskog staranja, a mi pokušavamo da im bar malo živote učinimo srećnijim i nadam se da uspevamo u tome – rekao je Mitrović.

Osim tradicionalnog letovanja i zimovanja, koje prema rečima Zorana Milačića, direktor Zavoda za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj - jedino Željko Mitrović u ovakovoj meri organizuje već 12 godina zaredom, prvi čovek najgledanije komercijalne televizije najavio je proširenje akcije:

- Ove godine su na more i planinu otišla deca iz šest beogradskih domova, a planiramo da akciju proširimo na celu Srbiju, što bi bilo još nekoliko stotina mališana. Pored organizacije puta, hrane i smeštaja, sva deca su dobila džeparac za boravak na moru kao i torbe za plažu ispunjene kupaćim kostimima, papučama, šeširićima, igračkama, grickalicama i svim ostalim potrepštinama koje će im letovanje učiniti udobnijim i lepšim - rekao je Mitrović.

 

 

Porodica Mitrović je i ovog puta došla da isprati klince, među kojima su neki njihovi stari znanci, koji su svojim drugarima prepričavali dogodovštine sa prethodnih letovanja, kao i šta ih tamo očekuje. Naravno, neki od njih će prvi put videti more, pa je njihovo iskreno i snažno ushićenje zbog tog iskustva bilo neprocenjivo. Njihovi osmesi i uzbuđenje pred put uvek napune srce prvom čoveku najgledanije komercijalne televizije u Srbiji.

RepublikaFoto: Promo foto

- Svaki ovaj osmeh izaziva u meni posebnu sreću i posebnu radost, pre svega jer njima zbir ovakvih srećnih trenutaka čini život mnogo lepšim. Ponosan sam jer je ovo naša tradicija, sada već imamo četiri puta godišnje ovakve akcije. Ovo je ekipa koja kreće na more, a druga ekipa kreće u ponedeljak na Rudnik. To su deca sa posebnim potrebama, zato za njih imamo malo drugačiji program i drugačije su koncipirani pokloni. Svaki njihov osmeh meni mnogo znači. Imam neke svoje, posebne motive za ovakvu akciju, vezan sam za ove ustanove i nastaviću da ovo radim i ubuduće. Mi smo jedini koji sprovodimo akciju ovakvog tipa. Ove godine ćemo i za zimske praznike organizovati neko putovanje. Osnovaćemo i fondaciju koja će stipendirati mlade, talentovane ljude, to je planirano već za decembar ili januar sledeće godine. U svakom slučaju, veoma sam srećan i ponosan, ali je od svega toga mnogo važnija njihova sreća - rekao je Željko.

 

Osim što ih je ispratio, Željko Mitrović će i dočekati decu u Bijeloj, kako bi se uverio da su svi lepo doputovali i da su smešteni u svoje sobe.

RepublikaFoto: Promo foto

Jedno je sigurno – zahvaljujući kompaniji "Pink Media Group" klincima koji detinjstvo provode van topline roditeljskog doma pružena je mogućnost da makar deset dana budu okupani morskim talasima i da iz Bijele ponesu uspomenu za ceo život.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading