Pazite se! Pupinov most do jeseni bez osvetljenja

Autor: novosti.rs

Vesti

08.07.2019

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pupinov most će do jeseni biti bez osvetljenja, iako su radovi počeli! Sanacija osam trafostanica koštaće nadležne 27,4 miliona dinara, budući da je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda zbog obesnih pojedinaca bila prinuđena da ponovo raspiše javnu nabavku za ovaj posao.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Uviđaj na Pupinovom mostu kada je stradao motociklista

Zbog nesavesnih sugrađana, koji neprestano obijaju trafostanice i kradu kablove i delove, potez od Pupinovog mosta do Pančevačkog puta predstavlja crnu tačku, na kojoj se često događaju stravične saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodima. Neosvetljeni deo ove obilaznice posebno vole ljubitelji brze vožnje, koji, vozeći velikom brzinom kroz mrak, često ugrožavaju svoje i tuđe živote. Poslednji primer rizične vožnje kroz mrak zabeležen je u petak, kada je život upravo na ovoj deonici izgubio Daniel V. (29).

Ista situacija ponavlja se već nekoliko godina zaredom. Lopovi uporni, a nadležni nemoćni. Čim na mostu koji spaja Zemun i Borču zasija javna rasveta i saobraćajna signalizacija, vajni razbojnici, "stručno" i preko noći obiju i opljačkaju obližnje trafostanice koje dovode struju u sijalice i semafore.

Zbog toga je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda u aprilu raspisala javnu nabavku za sanaciju osam trafostanica na Severnoj tangenti i tri u privrednoj zoni Zemun. Izabran je najpovoljniji ponuđač.

- Javna nabavka je završena, izvođač radova je uveden u posao, koji je nedavno počeo - kažu iz Direkcije. - Radi se na sanaciji osam trafostanica na Severnoj tangenti, mada se krađe i obijanja događaju i na drugim lokacijama oko Pupinovog mosta. Vrednost sanacije, koja bi trebalo da bude gotova na jesen, je 27,4 miliona dinara.

Po završetku obnove, objašnjavaju iz Direkcije, trafostanice će biti obezbeđene visokim ogradama, imaće metalnu stolariju, a biće ugrađena nova unutrašnja oprema i nedostajuće elektroinstalacije.

- Šteta koju smo zatekli bila je ogromna. Nesavesni sugrađani su obili 11 trafostanica, a osam je bilo potpuno opljačkano, sve je iz njih izneto. Jedino što je Direkcija mogla da učini jeste da ponovo raspišemo javnu nabavku.

Kada rekonstrukcija bude gotova, objašnjavaju iz Direkcije, objekti za napajanje strujom biće predati na održavanje nadležnim preduzećima. Iako se odustalo od ideje da se oko trafostanica postave nadzorne kamere, nadležni veruju da će visoka ograda i bolja obezbeđenost trafostanica sprečiti razbojnike.

RepublikaFoto: Facebook

SMRT NA MOTORU

Podsetimo, u petak uveče na Pupinovom mostu dogodila se stravična saobraćajna nesreća u kojoj je poginuo Daniel V. (29). On je upravljao motorom marke "kavasaki", kada je prednjim točkom zakačio ivičnjak neosvetljenog puta. Izgubio je kontrolu nad dvotočkašem i udario u banderu. Preko njegovog tela prešao je automobil BMV u kojem su bili njegovi drugovi. Motociklista je na mestu ostao mrtav, dok su mladići iz automobila sa povredama prebačeni u Urgentni centar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading