Sastanak CarGo i Komunalne policije: Sačekati sa akcijama, do odluke suda

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

05.07.2019

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

CarGo neće odustati od protesta, dok organi ne odustanu od nelegalnog progona.

RepublikaFoto: Promo foto
Ispred Komunalne policije

Predsednik Udruženja građana "CarGo" Aleksandar Vučić i direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić sastali su se danas u Beogradu sa načelnikom Komunalne policije Ivanom Divcem, na kome je istaknuto da se od komunalne policije očekuje da prestanu sa pružanjem asistencije saobraćajnoj inspekciji dok se sud ne izjasni o procesima koji su u toku u vezi sa oduzetim vozilima.

- Mi samo zahtevamo da se prvo poštuje pretpostavka nevinosti. Mi potpuno poštujemo zakone, te zato čekamo i sudove da reše sporove već oduzetih vozila, gde će se videti da ne postoji pravni osnov oduzimanja vozila članovima našeg udruženja koji pomažu drugim članovima - rekao je Vučić i dodao da se Ivan Divac odazvao jučerašnjem pozivu za sastanak na kome je objasnio po čijem su nalogu delovali i da iz tog razloga danas neće biti blokade ispred Komunalne.

Međutim, Vučić napominje da "CarGo neće odustati od masovnih protesta, ako gradski organi ne odustanu od nelegalnog progona".

CarGo: Snimak udara na člana CarGo predaćemo prvo Tužilaštvu, pa onda i objaviti

Udruženje građana "CarGo" najavilo je da će u ponedeljak objaviti snimak na kome se jasno vidi kako je pripadnik Interventne policije udario člana udruženja "CarGo" nakon nenasilne akcije sprečavanja otimanja još jednog CarGo vozila.

Foto: Promo foto

Predsednik Udruženja "CarGo" najavio je da će ovaj snimak kao dokaz biti prvo predat tužilaštvu, a onda i prosleđen medijima i objavljen na društvenim mrežama.

- Nažalost, juče je u Batajnici ograničeno pravo na rad pokušajem Komunalne policije da nam opet nezakonito oduzmu vozilo, ali je zgaženo i ljudsko pravo kada je pripadnik Interventne jedinice udario kolima našeg člana Udruženja, Momira Nikčevića, za šta imamo i dokaz - snimak na kojem se sve jasno vidi i preko kojeg se može lako identifikovati koji policajac je u pitanju - rekao je predsednik Udruženja građana "CarGo" Aleksandar Vučić.

Foto: Promo foto

Vučić je dodao da su članovi Udruženja iskoristili nenasilnu metodu otpora i legli ispred automobila Interventne kako bi sprečili oduzimanje vozila, a da je nakon toga policajac vozilom udario Momira Nikčevića.

- Verujemo u našu policiju i čast velikog broja njenih pripadnika. Nažalost, među njima ima onih koji su prekoračili svoja ovlašćenja u jednoj nečasnoj akciji, kako bi pomogli taksi kartelu u uklanjanju konkurencije - rekao je Vučić i izrazio nadu da će se uskoro ovakve akcije obustaviti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading