Spas od krvopija leži u hrani! Ako OVO jedite neće vas ni pipnuti!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

03.07.2019

21:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema rečima dr Branimira Nestorovića, pulmologa i alergologa sa Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj komarci nas neće ujedati ukoliko zadržimo organizam u baznom, a ne u kiselom stanju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

To znači da bi trebalo da unosimo minimalu količinu mesa i bar četiri obroka povrća dnevno.

- Komarci se hrane aminokiselinama iz ljudske krvi jer je to jedini način da ženka bude reproduktivno sposobna. Ukoliko je vaš organizam kiseo zbog hrane koju unosite svakodnevno, ovi insekti će to osetiti i više će vas ujedati - objašnjava dr Nestorović i dodaje da su naše ćelije po prirodi alkalne (bazne) i da ih samo naknadnim unosom kiseline možemo promeniti.

Primetićete da vas komarci manje napadaju ako jedete redovno povrće i voće, a ukoliko izbegavate hranu obilnu spornim kiselinama, kao što je svaka procesuirana namirnica, mlečni proizvodi i meso.

- Zdrava ishrana je dobra za organizam uopšte, pa i kad je u pitanju izbegavanje uboda komaraca. Ukoliko unesete bar četiri povrćna obroka i nešto voća, oko koga takođe morate a povedete računa zbog šećera, šanse da vas napadaju komarci su minimalne - kaže dr Netorović uz obrazloženje da kada nemate u sebi ono čime se ovi insekti hrane onda "oni na vas neće gubiti vreme".

Održavanje tela u alkalnom stanju i zadržavanje baznog metabolizma je važno za više stvari i tada ujedi komaraca postaju nevažni.

Naime, karcinom nastaje promenom ćelija iz alkalnog u kiselo stanje, tako što ta kiselina menja strukturu gena.

- Važno je izbaciti što više aminokiselina iz organizma dnevno, a savršeno bi bilo izlučiti ih onoliko koliko ih i unesete. Za tako nešto se koriste u medicini, i njenom podsektoru onkologiji, dijete kao što je Brojsova i još starija Gersonova dijeta - jasan je dr Nestorović.

Obe dijete su nastale na ideji unosenja svežeg povrća u organizam, a to je najlakše putem sokova. Oni se piju natenane kako bi organizam mogao da apsorbuje sve nutrijente iz namirnica koje sadrže.

Pored soka od svežeg povrća kao što su cvekla, šargarepa, celer, krompir, rotkvica i drugo, trebalo bi unositi redovno i čajeve od lekovitog bija radi detoksikacije organizma i jačanja imunog sistema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading