Marko otkrio kako mu je lekar nudio dete: Tražio je 10.000 maraka i rekao "biraj bebu"

Autor:

Vesti

04.07.2019

05:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrio kako je funkcionisala "pijaca beba" u srpskim porodilištima! Pre 21 godinu Marko je sa suprugom nameravao da usvoji dete jer nisu mogli da imaju svoje. Posle toliko vremena odlučio je da progovori o tome kako se trgovalo bebama u KBC Zvezdara i kako mu je u ovom porodilištu nuđeno da za 10.000 tadašnjih nemačkih maraka izabere naslednika. Blizanci su, kaže, bili skuplji - 15.000 maraka.

RepublikaFoto: youtube.com/Jutarnji program TV HAPPY
Marko raskrinkao trgovinu bebama

Marko je u ispovesti do detalja ispričao šta se sve desilo u julu 1988. On je istakao da je sa suprugom posle dve godine braka iz Jugoslavije 1980. otišao u Nemačku. Tamo su saznali da su nekompatibilni - Institut u Kelnu dokazao je da ne mogu zajedno imati decu, ali da mogu sa drugim ljudima. Odlučili su da u Jugoslaviji usvoje dete, ali su saznali da su, u odnosu na njih, koji su u Nemačkoj, prednost imali ljudi koji su živeli u Jugoslaviji.

Jula 1988. u kafiću u Bugojnu preko očuha upoznao je jednog čoveka.

Marko: Za blizance su mi rekli 15.000 maraka, pod uslovom da je jedno muško

- Rekao mu je da je pravnik i da je studirao u Beogradu i počeo da me ispituje za fizički izgled moje žene. Pitao me je kakvo dete želim, ja sam rekao da bih voleo žensko i da bude crnka, kao moja žena. Rekao mi je da ima doktora u Beogradu i da će me to koštati 10.000 maraka, odnosno 15.000 ako želim blizance - rekao je Marko u na TV Hepi, dodajući da mu je sve predstavljeno kao da se radi o usvajanju, a da se plaća da se "ubrza papirologija". Posle nekoliko dana sa njim je došao u Beograd u gradsku bolnicu Zvezdara.

Foto: Ilustracija

- Vodio me je kroz hodnike, stajao je tu jedan doktor, kancelarija je bila lepo opremljena, sa kožnim foteljama. Tu je bio jedan krupniji doktor oko 55 godina, ljubazan. Ubeđivao me je da su to deca studentkinja koje ih ne žele. Pričao je kako se ta deca vuku po domovima i ponovio mi cenu od 10.000 maraka, dok su blizanci 15.000, pod uslovom da je jedno muško, a drugo žensko. Rekao mi je i da se uplate vrše kod njega lično i da on sređuje sve papire - otkriva Marko i nastavlja:

- Rekao je da ako uzmem dete, na rodnom listu će pisati da ga je moja žena rodila. Nudio mi je i da slažem rodbinu i prijatelje da ću ići u Nemačku, a da će on tu u Beogradu voditi papire i da će posle devet meseci izgledati kao da se supruga tu i porodila.

On ističe i da mu ništa nije bilo sumnjivo sve dok nije rekao sestri da donese beli mantil.

- Rekao mi je da idemo u sobu gde su majke i da stavim ruku na šipku kreveta kod žene koja mi odgovara da bude majka deteta. Išao je od jedne do druge. Zapazim ja jednu ženu koja je ličila na moju suprugu i stavim ruku na krevet. Imala je oko 20 godina. Potom me uveo u prostoriju sa bebama. Prolazimo mi i ja uočim, bila je treća ili četvrta beba po redu, i ličila je na anđela. Stao sam i zagledao se. Tada mi je izgovorio rečenicu koja je promenila sve: "MARKO, BIRAJ!" Kada je to rekao, stvorio mi se neprijatan osećaj i odgovorio sam da moram da se posavetujem sa suprugom - kaže Marko i dodaje da je tu bebu mogao odmah poneti kući, ali da nije mogao to da uradi jer sa tim ne bi mogao da živi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading