Procedura RAZVODA u Srbiji od danas nije ista!

Autor: telegraf.rs, Republika

Vesti

03.07.2019

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se sve više u Srbiji ljudi razvodi, Vlada je odlučila da određenim merama olakša život tek razvedenim građanima. Matičari će od sada na osnovu elektronskog izveštaja nadležnog suda, bez odlaganja, upisati podatak o razvodu braka.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Činjenica o razvodu od danas će moći da bude automatski upisana u matičnu knjigu venčanih, saopštila je Vlada Srbije.

Matičari će, na osnovu elektronskog izveštaja nadležnog suda, bez odlaganja upisati podatak o razvodu braka u elektronski Registar matičnih knjiga i u papirni oblik matične knjige.

Na ovaj način će se postići veća efikasnost u radu državnih organa i maksimalna ažurnost Registra matičnih knjiga.

- Na ovaj način idemo u korak sa ciljevima reforme javne uprave, odnosno smanjenja birokratije i dodatnog trošenja i vremena i novca naših građana - kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, koji je danas poslao instrukciju svim matičarima širom Srbije za postupanje u ovakvim slučajevima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je da će matičari sami upisivati promenu o venčanom stanju na osnovu elektronskog izveštaja nadležnog suda.

- Ideja je da daljim umrežavanjem baza podataka olakšamo svakodnevnicu kako građanima, tako i zaposlenima u upravi i postanemo efikasniji u radu - rekla je Kuburović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading