(FOTO) VOZ KOJI JE ISKOČIO IZ ŠINA KOD STANICE DESPOTOVAC NAPRAVIO HAOS! Vagoni uleteli u dvorište kuće u kom je bila trudnica!

Autor: novosti.rs

Vesti

01.07.2019

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Probudio me je strašan prasak. Pogledao sam kroz prozor i video vagone u svom dvorištu - s nevericom priča Slađan Dragutinović iz despotovačke Ulice 9. oktobar, čija je kuća tik uz pružni prelaz na kome su sada prevrnuti vagoni teretnog voza, koji je iskliznuo iz šina u subotu oko dva sata iza ponoći.

Foto: youtube.com/jagafoto

Njegova supruga Tamara dodaje da se nesreća dogodila tačno u 2.05, kada je čula strahovit prasak. Mnogo se, kaže, uplašila, jer je i trudna, pa se dodatno uznemirila kada je u svom dvorištu videla vagon, koji se zaustavio na samo 15 metara od kuće.

Slađanov otac Mile, koji u momentu nesreće nije bio kod kuće, kaže da je sreća da je voz udario u jak potporni zid. Da nije bilo njega, vagon bi uleteo pravo u kuću i srušio bi je.

Nesreća se dogodila kada je teretni voz s dvanaest vagona punih uglja iz rudnika "Rembas" iz Resavice iskliznuo iz šina između stanica Resavica i Despotovac, baš na pružnom prelazu. Zbog toga je drumski saobraćaj obustavljen i usmeren na alternativne pravce. Voz je prevozio ugalj iz rudnika za Svilajnac.

Još nije utvrđen uzrok ove nesreće.

RepublikaFoto: pixabay.com

Žale za železnicom

Meštani Gornje Resave kažu da je šteta što je železnički saobraćaj "ustuknuo" pred kamionskim, jer bi prevoz robe železnicom bio mnogo jeftiniji i ekološki čistiji, dok kamioni uništavaju puteve. Nekada je, sećaju se, postojala i putnička železnička linija Beograd-Resavica, ali je ona ukinuta sedamdesetih godina prošlog veka. Stanice su bile čak u svilajnačkim i despotovačkim selima.

- Bilo je jezivo. Najpre je iskočila lokomotiva, a onda je padao jedan po jedan vagon. Odneto je i četrdesetak metara pruge. Mislim da se voz prebrzo kretao, pruga je pravljena za brzinu do 30 kilometara na sat - kaže jedan Despotovčanin.

Drugi sagovornik dodaje da je cela pruga u tom delu bila nestabilna, pa je rekonstruisana pre dva meseca. Pragovi su bili propali, a šrafovi koji su ih držali, mogli su rukama da se izvade. Zato je, smatra on, do nesreće najverovatnije došlo zbog prebrze vožnje ili otkazivanja kočnica. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading