DETE TRI MESECA TRPI NASILJE JER NIJE "U TRENDU": Vređali mi ćerku jer ne nosi skupe patike!

Autor:

Vesti

27.06.2019

05:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vršnjačko nasilje zbog fejk patika! Učenica OŠ "Stevan Sremac" u Borči od marta je trpela nasilje vršnjaka samo zato što nije nosila skupocene patike. Optužili su je i za krađu, fizički maltretirali, a školi je trebalo više od dva meseca da reaguje, i to kada je školska godina već bila pri kraju.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Kako navodi njena majka Sanja Smiljanić, sve je počelo kada je devojčica u školu došla u patikama koje nisu original. Počeli su da je ismevaju, nazivaju pogrdnim imenima "fušara", "đubre"... Majka je o svemu obavestila razrednu nastavnicu, koja je situaciju pokušala da umiri rečima da su sve to dečja posla?! Nasilje se ponavljalo posle toga i na časovima pred nastavnicima, a devojčica se kući vraćala uplakana.

- Posle pogrdnih reči počelo je i bacanje ličnih stvari, ranca, svezaka, pernice. Molila me je da je prebacim u drugu školu jer više ne može da podnese maltretiranje - kaže Sanja.

Kako ističe, u međuvremenu su je optužili i za krađu jer su deci na času fizičkog počele da nestaju stvari, a onda su osnovali i Vajber grupu u kojoj su o njoj pisali najgore stvari.

MAJKA: Optuživali su je da je lopov, a 12. juna je počelo i fizičko nasilje - gađali su je, polivali vodom i šutirali

- Desetog juna na času su moju ćerku optužili da je lopov iako su i njoj nestajale stvari. Razredna Dragana Markušev je poverovala većini i javno je, pred celim odeljenjem, etiketirala za krađu. Rekla joj je čak i da mora kod oca na prevaspitavanje iako zna da smo razvedeni već 11 godina i nemamo bliske porodične odnose. Dete se iz škole vratilo uplakano i veoma potreseno - ogorčena je majka.

Posle uvreda i bacanja stvari, a pošto škola nije reagovala, pred sam kraj godine, 12. juna, počelo je i fizičko nasilje - između časova su je gađali, polivali vodom i šutirali. Jedan od učenika je u grupi napisao da će je unakaziti i da će joj petak, 14. jun, biti najgori dan u životu. I njena majka Sanja je tada shvatila da mora nešto više da uradi.

- Pretnju sam prijavila psihološko-pedagoškoj službi. Razredna je tek tada održala razredni čas, ali je izbacila moju ćerku iako je bilo reči o njoj. Tim za borbu protiv nasilja zasedao je poslednjeg školskog dana i doneo odluku da se taj dečak kazni smanjenom ocenom iz vladanja, dok su ostali samo opomenuti - ogorčena je ova mama dodajući da čak i ne krivi decu, ali da je škola trebalo da prepozna problem i odmah reaguje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading