Borčanci kofama i pumpama izvlačili vodu! Na njih se sručilo najviše kiše - bujice reka ulazile u dvorišta, stanove, kuće..

Autor:

Vesti

24.06.2019

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provala oblaka koja je juče zadesila naselja na levoj obali pričinila je velike probleme meštanima.

RepublikaFoto: youtube.com/ Borča Info
Borčanci poplavljeni

Pljuskovi praćeni jakim vetrom i grmljavinama zahvatili su ceo Beograd a najviše padavina sručilo se na Borču.

- Ovakvu kišu u Borči mi ne pamtimo a ni mnogi naši stariji sugrađani. Za pola sata sručilo se više kiše nego što je padalo od početka ovog kišnog juna. Sreća da nije duže tako pljuštala - pričaju sugrađani.

Zbog obilnih padavina potopljen je veliki dao ulica, dvorišta, kuća, prizemnih stanova, podruma i lokala u Borči i okolnim naseljima..

Kako su javljali sugrađani, najkritičnije su bile ulice Ratnih vojnih invalida, Bele Bartoka, Prelivačka, Valjevskog odreda, Save Mrkalja, Koste Manojlovića, Diznijeva, Banatska, 7. jula, Tršićka, Ovčanski put…

Pod vodom su i okretnica autobusa, Mali Zbeg, Pretok, Popova bara, Krnjača, Ovča, Kotež..

Voda se iz stanova, lokala i dvorišta ispumpava na razne načine, ručno, kofama, pumpama..?

Slivnici nisu uspeli da primi ovoliku količinu vode koja je pala za samo pola sata pa su se na ulicama stvorile prave bujice reka koje su počele da ulaze u dvorišta, lokale, stanove, kuće..

Kilometri kanala na levoj obali koji služe za odvod nisu uspeli  da pomognu jer su napunjeni smećem i fekalijama, zarasli su u travu, zatvaraju se i zida se na njima..

Ovo je problem svih nas.. Problem građana ali i nadlenih službi koje bi o svemu ovome trebalo da brinu planski i sistematično..

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading