Antić: Radnici reagovali brzo i adekvatno, 25.000 potrošača bilo bez energije

Autor: Tanjug

Vesti

23.06.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je večeras da su radnici Elektrodistrucije i Elektroprivrede Srbije dočekali talas nevremena u maksimalno pojačanom stanju dežurstva i da su reagovali brzo i adekvatno u svim kriznim i kritičnim situacijama.

RepublikaFoto: Promo foto
Aleksandar Antić

Kako je naglasio, posebno je u Beogradu postojala snažna koordinacija između EDB i Elektroprivrede Srbije i beogradskih javnih komunalnih preduzeća, koja se posebno pokazala prilikom iskakanja dve važne crpne stanice.

- Imali smo problem u Galovici i sa crpnom stanicom na Gazeli, bila je ozbiljna intervencija pripadnika EDB Srbije, gde su u teškim okolnostima i po malo rizičnim okolnostima brzo reagovali i obezbedili napajanje tih crpnih stanica - istakao je za Studio B Antić.

Prema njegovim rečima, u piku je na teritoriji Srbije bilo 25.000 potrošača bez napajanja električnom energijom, a to je, kako dodaje Antić, 0,7 odsto od ukupnog broja potrošača.

U Beogradu je u piku bilo 9.000 potrošača, a sada se stanje ubrzano popravlja, ima 7.225 potrošača bez električne energije.

Antić naglašava da su iz minuta u minut izveštaji sve bolji, rešavaju se problemi u poplavljenim trafo stanicama i izneo očekivanje da, ako se vremenske prilike budu stabilizovale, da se tokom noći reše svi problemi.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading